26 Şubat 2017 04:37

Anadolu Efes basketbolcularına ırkçılık iddiası

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'in yıldız oyuncuları Granger ve Paul ırkçılığa uğradığını iddia etti.

Paylaş

Anadolu Efes’in Uruguaylı oyuncusu Jayson Granger ve Amerikalı Brandon Paul sosyal medya hesaplarından ırkçılığa uğradıklarını söyledikleri paylaşımda bulundular. Basketball.com.tr'de yer alan haberde, gittiği restorana siyahi oldukları için alınmadığını iddia eden Granger ve Paul olaydan duyduğu üzüntüyü belirttiği yer alıyor.

İşte iki oyuncunun instagram hesaplarından yaptıkları açıklamalar :

2 sezondur Efes’te forma giyen 27 yaşındaki Jayson Granger ilk kez böyle bir şey yaşadığını söylerken “Irkçılığın hala var olduğuna inanamıyorum. Dün gece ben ve arkadaşlarım Fenix Restaurant’a akşam yemeği ve güzel zaman geçirmek için girmek istedik ama bizi ten rengimizden dolayı içeri almadılar, bugünlerde gerçekten çok üzücü şeyler hala yaşanıyor. İnsanlar içerde hiçbir problem yaşamadan gezerken bize mekanın tamamen dolu olduğunu söylediler. Hayatımda böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Amerikalı yıldız Brandon Paul ise yaptığı paylaşımda “Dün uzun zaman sonra ilk kez ırkçılıkla uğraşmak zorunda kaldım. Böyle şeylerin hala yaşanıyor olması üzücü. Arkadalarımla girişimiz reddedilen Fenix’e  bir daha gideceğimi sanmıyorum. Onlara içeride oturan arkadaşlarımızın olduğunu söyledik ama bize mekan dolu dediler. Bizi orada içeri almazken en az 20 kişi yanımızdan hiçbir soruya bile maruz kalmadan geçti ama bize ten rengimiz yüzünden mekan dolu dediler. Gerçekten çok üzücü. Burada tanıştığım insanların %99’unu çok sevdim. Taraftarlar harika, insanlar çok hoşgörülü. Ama herkes o tarafta değil” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli genci 16 yerinden bıçakladılar

SONRAKİ HABER

Meşhur Kandıra yoğurdu artık kurtarmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...