25 Şubat 2017 21:16

İşe gitmemek için kendisini bıçakladı

Japonya’nın Kasugai kentinde yaşayan Masaru Miura, işe gitmemek için metro istasyonunun tuvaletinde kendisini bıçakladı.

Paylaş

Kapitalist sistem bizleri üç beş kuruş para için sevmediğimiz işlerde çalışmaya mecbur ediyor. Ağır çalışma koşulları ve mobing ise yapılan işi katlanılmaz hale getiriyor. Alarmı duyup da gözümüzü açtığımızda "Keşke bugün işe gitmesem" fikri muhakkak bir çoğumuzun aklından geçmiştir. Aşırı çalışmaktan insanların yaşamını yitirdiği Japonya'da Masaru Mirua isimli bir vatandaş işe gitmemek için neredeyse her şeyi yapabilecek duruma gelmiş. Kasugai kentinde yaşayan Masaru Miura işe gitmemek için metro istasyonunun tuvaletinde kendisini kalçasından bıçaklaladı.

Japon basınında yer alan habere göre, kendisini bıçakladıktan sonra polis karakoluna gidem Miura, metro istasyonunda birisinin kendisini bıçakladığını fakat bu kişinin yüzünü göremediğini söyledi.

Miura'nın tedavisi sürerken polis sorgusu devam edince olayın iç yüzü ortaya çıktı. İş yerinde kendini stres altında hissetmesi nedeniyle işe gitmemek için kendini bıçakladığını söyleyen Miura bıçağı da metro istasyonundaki bilet ofisinden bulduğunu itiraf etti.

Polis kayıtlarına göre, "İşe gitmek istemiyordum kendime bunu o yüzden yaptım. Zarar görürsem işe gitmek zorunda kalmayacağımı düşündüm" ifadelerini kullanan Miura, polisin işini yapmasına engel olduğu gerekçesiyle tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşe iade talep eden emekçiler 43. kez gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kartal'da bir rezidansın satış ofisinde yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...