25 Şubat 2017 18:52

Koruköy’de yaşanan hak ihlalleri Almanya’da lanetlendi

AKP hükümeti ve bölgede devam eden şiddet politikaları Almanya Stuttgart’ta düzenlenen mitingle protesto edildi.

Paylaş

Almanya Stuttgart’ta, Hayır Platformu, Halkların Demokratik Kongresi ve Stuttgart Demokratik Güç Birliği miting düzenledi. Mitingde, HDP milletvekillerinin tutukluluğu, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi ve Nusaybin Koruköy’de yaşanan hak ihlalleri protesto edildi.

Schlossplatz’da yapılan yürüyüş ve mitinge yaklaşık 1000 kişi katıldı. Almanca ve Kürtçe konuşmaların yapıldığı mitingde HDK-Avrupa’nın ‘AKP-Erdoğan iktidarı halkların iradesini teslim alamaz. Figen Yüksekdağ onurumuzdur’ başlıklı açıklaması okundu.

Almanca yapılan konuşmada HDP Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin AKP-MHP ittifakıyla değil yine Kürt halkının iradesiyle düşürülebileceği ifade edildi.

BÜYÜYEN HAYIR CEPHESİNE GÖZDAĞI

Açıklamada büyüyen ‘Hayır’ cephesine gözdağı vermek, işçi ve emekçilerin, kadınların tepkisine ket vurmak için saldırıların yoğunlaştırıldığı dile getirildi.

Mardin Nusaybin’e bağlı Koruköy’de yaşanan hak ihlallerine de dikkat çekilen açıklamada sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ve diğer ilçelerde yaşananlar da hatırlatıldı.

TÜM ‘HAYIR’LARI BİRLEŞTİRELİM

Referandum sürecine dikkat çekilen açıklamalarda, “Herkesin bir‚ ‘Hayır’ı varsa tüm‚ ‘Hayır’ları birleştirelim, diktatörlüğü ve AKP’yi tarihin kirli çöplüğüne gönderelim” çağrısı yapıldı. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

El Bab'da yaralanan cihatçılar Kilis'e getirildi

SONRAKİ HABER

SBF Tiyatro Topluluğu'ndan ihraçlara karşı çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...