25 Şubat 2017 13:37

OHAL’de artan iş cinayetleri başkanlıkta seri hal alacak

İSİG Meclisi, OHAL’de artan iş cinayetlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, iş cinayetlerinde gelinen durumu ve referanduma ilişkin tutumlarını açıklamak üzere İstanbul Tabip odasında bir araya geldi. İş cinayetlerine ilişkin bilgi veren İSİG Meclisi’nden Murat Çakır, “OHAL’in son 7 ayı ile son 4 yılda yaşanan iş cinayetlerini karşılaştırdık. Bu süreçte çok ciddi bir artış var. Başkanlık geçerse bu iş cinayetleri seri bir hal alacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandumdan sonrasına ilişkin “Türkiye’yi 3 katı büyüteceğiz” sözlerini hatırlatan Çakır, bunun işçiler için koşulların 3 katı daha kötü olacağı anlamına geldiğini belirterek referandumda ‘hayır’ çağrısı yaptı.

OHAL’le geçen 7 ayda en az 1180 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini aktaran İSİG Meclis üyesi Erkan Arslan ise “OHAL-KHK rejimi emekçilere karşı ve patronların yararına bir uygulama özelliği taşıyor, neden? OHAL ilanı sonrası ilk uygulama zaten son derece zayıf olan emekçilerin iş güvencelerini koruyan yasaları fiilen ortadan kaldırmak olmuştur” dedi.

İş yerlerinde öncelikle demokrasinin yer bulması gerektiğine dikkat çeken akademisyen Özgür Müftüoğlu da “Milliyetçilik üzerinden ‘hayır’ örgütleyen kesimler var. Bu tehlikeli. ‘Evet’ örgütleyenler de bunun üzerinden çalışma yürütüyor. Getirilmek istenen sistemle demokrasi geriye götürülmek isteniyor. ‘Hayır’ çalışmasının bunun üzerinden yürütülmesi gerekir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Plaza önlerinde ‘hayır’ çağrısı

SONRAKİ HABER

‘Karargah rahatsız’ haberi Hande Fırat’ı hedef yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...