25 Şubat 2017 13:30

TMMOB: Mesleğimizi korumak için hayır diyoruz

TMMOB, demokrasi, laiklik ve mesleği savunmak için referandumda ‘Hayır’ deme çağrısı yaptı.

Paylaş

TMMOB Genel Merkezi ve İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili İzmir'de basın toplantısı düzenledi. İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya birliğin genel merkez yöneticileri, oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri katıldı.

Basın metnini okuyan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, süreci Saray-AKP iktidarının Anayasa ve hukuk ihlalleriyle, ülkeyi ve halkı kaosa, krize, çatışmalara, kutuplaşmaya yönlendirdiği tehlikeli bir süreç olarak değerlendirdiklerini ifade ederek “TMMOB, ülkemizin içerisine hızla sürüklendiği girdaptan çıkışı için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir ve 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyecektir. TMMOB, tüm gücü ile aydınlık günlerin yeşermesi için, ülkemiz, halkımız, mesleğimiz ve meslek alanlarımız için ‘Hayır’ diyecektir” dedi.

TMMOB olarak üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getireceklerini vurgulayan Koramaz şunları söyledi:
“510.559 üyesine ulaşarak gerçekleri anlatacak ve meslektaşlarımızın ‘Hayır’ oyu vermesini sağlayacağız. Aynı zamanda topluma gerçekleri anlatacak ve ‘Hayır’ oyu vermeye davet edeceğiz.”

TMMOB'un korkmayacağını, yılmayacağını ve karamsarlığa da kapılmayacağını ekleyen Koramaz “TMMOB olarak, üyelerimizi ve bütün yurttaşlarımızı bu değişikliğe, karanlık gidişe hayır demeye, reddetmeye, ülkemizin sahipsiz olmadığını göstermeye, demokrasiyi kazanmaya, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik mücadelesini sahiplenmeye ve Hayır oyu vermeye çağırıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Alev Şahin’in oturma eylemi sürüyor

SONRAKİ HABER

Plaza önlerinde ‘hayır’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...