25 Şubat 2017 13:20

İhraç edilen Alev Şahin’in oturma eylemi sürüyor

Düzce’de KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, işe iade için başlattığı mücadelesini 26 gündür sürdürüyor.

Paylaş

Aykut Oğuzcan KILIÇ
Düzce

Düzce Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışan Alev Şahin, 6 Ocak’ta yayımlanan 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. Alev Şahin’in ihraç edildikten sonra 30 Ocak’ta başlattığı oturma eylemi hafta için her gün 13.00-18.00 arasında Spor Sokak’ın girişinde devam ediyor. “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” sloganıyla eylem yapan Şahin, işine geri dönebilmek için imza topluyor.

Gelen tepkilerin iyi olduğunu söyleyen Alev Şahin, yaşam biçimleri ve siyasi düşünceleri farklı olan insanların uğradığı haksızlıklar sonucu bir araya gelebildiğini vurguladı. Şahin, uğradığı haksızlık sonucu yaptığı eylemin bir tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Şahin, “Faşizm şu an kendisinden farklı düşünen herkese karşı yıldırma ve teslim alma politikası yürütüyor. Nerede olursa olsun içeride, dışarıda, fabrikada, tarlada; haksızlığa boyun eğmemek ve onuru savunmak gerek” dedi.

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK

Şahin’e destek için bugün İstanbul’dan Düzce’ye gelen TMMOB üyesi meslektaşları bir basın açıklaması yaptı. Kitle adına basın açıklamasını Burçin Kuz okudu. Kuz, “KHK’lere darbecileri uzaklaştırma gibi bir kılıf giydirilmiş olsa da, asıl amacın muhalif unsurların tavsiyesi olduğu ortadadır” dedi. Eylemde “Alev Şahin yalnız değildir” sloganları atıldı.

ÖNCEKİ HABER

İnsanlarda tokluk hissini tetikleyen gen tespit edildi

SONRAKİ HABER

TMMOB: Mesleğimizi korumak için hayır diyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...