25 Şubat 2017 12:58

BES'in Mersin’deki kongresinde referandum vurgusu

Büro Emekçiler Sendikası Mersin Şubesi 8. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede referandumda ‘hayır’ vurgusu öne çıktı.

Paylaş

BES Mersin Şubesi, 8. Olağan Kongresi’ni Petrol-İş Mersin Şube binasında gerçekleştirdi. Salona ‘İhraç edilen arkadaşlarımız onurumuzdur’, ‘Güvenceli iş, güvenli gelecek için hayır’, ‘Eşitlik, özgürlük, barış ve adalet için hayır’ yazılı pankartlar asıldı.

Kongrede konuşan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, “İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, diplomalarımız, kazanılmış haklarımız, sendikal haklarımız hukuk tanımaz bir keyfilikle elimizden alınmak isteniyor, buna izin vermeyeceğiz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen bütün kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar haklı ve meşru mücadelemiz devam edecek. Haklarımız, işimiz, ekmeğimiz için mücadelemiz devam edecek” dedi. Kaya, emek ve demokrasiden yana herkesi 16 Nisan’da ‘hayır’ demeye çağırdı.

Kongrede söz alan Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz ise “Emek cephesine yapılan tüm saldırılar bize yapılmıştır. Patronlar, işçi ve emekçilere saldırma gücünü AKP hükümetinden alıyor” dedi. Marangoz, konuşmasında hükümetin getirdiği fiili grev yasaklarına da tepki gösterdi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen kongresinde gündem KHK ve referandum oldu

SONRAKİ HABER

Gazetecilik meslek örgütleri dayanışma toplantısı düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa