25 Şubat 2017 12:21

Diyarbakır'da ihraçlara ve OHAL’e karşı oturma eylemi 

Diyarbakır’da, Amed KESK Şubeler Platformu tarafından açığa almalara, ihraçlara, KHK’lara ve OHAL’e karşı yapılan oturma eyleminin altıncısı yapıldı. 

Paylaş

Diyarbakır’da, Amed KESK Şubeler Platformu tarafından açığa almalara, ihraçlara, KHK’lara ve OHAL’e karşı yapılan oturma eyleminin altıncısı Büro Emekçileri Sendikası’nda (BES) gerçekleştirildi. 6. haftadaki oturma eylemine KESK’e bağlı sendikların üye ve yöneticilerinin yanı sıra Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Raşit Tükel ve Diyarbakır Tabip Odası yöneticileri de katıldı. 

‘HAKSIZ İHRAÇLARA KARŞI KOMİSYON KURULMALI’

Oturma eylemin konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, haksız ihraçların ve açığa almaların  önünü alabilmek için  bir komisyon kurulması gerektiğini ifade ederek diğer emek ve meslek örgütleriyle  hükümete  böyle bir teklif sunacaklarını belirtti. Tükel, “Komisyon tarafından verilen karar dışında yargı yolu açık olmalı, komisyon şahsa dair herhangi bir işlem gerçekleştiremezse görevine devam etmeli, hak kaybı olmamalı, mutlaka komisyonda ele alınacak kişilerin, yüz yüze görüşülmesi sağlanmalı, kişinin neyle suçlandığı bilinsin, kanıt olarak gösterilsin, kişi de savunmasını yapabilsin” dedi. 

‘ASIL DARBE EMEKÇİLERE, GENÇLERE’

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Üzeyir Evrenk ise “Sadece  15 Temmuz darbe girişimini darbe olarak nitelendirmiyoruz. Asıl darbenin OHAL’in ilanıyla emekçilere, gençlere, meslek örgütlerine, bilim insanlarına ilan edildiğini söylüyoruz. Bu darbenin 12 Eylül’den daha kötü uygulandığını görüyoruz; bunu geri püskürtmenin, bu darbe ortamında çıkmanın, demokrasi ortamına geri dönmenin mücadelesini veriyoruz.” dedi.  İhraç edilen arkadaşlarıyla maddi manevi her türlü dayanışma ve birliktelik içinde olduklarını ifade eden Evrenk, “Demokrasinin aksak işlediği yerlerde seçim hem iktidarın hem de muhalefetin kendisini görmesi için bir fırsattır. Referanduma giden bu anayasayla  80 milyon insana  tek bir kişinin gömleğinin giydirilmek istenmesi antidemokratiktir. Biz bu anayasa referandumunda muhaliflerin, gençlerin, emekçilerin, demokratların, kadınların tavrının ‘hayır’ı belirlemede etkili olacağını biliyoruz. ‘Hayır’ın kazanacağına olan inancımızla mücadeleyi büyüteceğiz ve ‘hayır’ı örgütleyeceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Dayanışma Akademisi’nde ilk ders: Devlet nedir?

SONRAKİ HABER

Metro çalışması nedeniyle binalarda çatlaklar oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...