16 Haziran 2012 11:53

EDP ve Yeşiller birleşiyor

Birleşme kararı alan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi, ortak deklarasyonlarını açıkladı. 3 Haziran'da eşzamanlı olarak kongrelerini toplayan ve birleşme kararı alan EDP ile Yeşiller Partisi, Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile ortak deklarasyonlarını açıkladı. Salona, "İnsan, doğa ve emek i&c

EDP ve Yeşiller birleşiyor
Paylaş


3 Haziran'da eşzamanlı olarak kongrelerini toplayan ve birleşme kararı alan EDP ile Yeşiller Partisi, Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile ortak deklarasyonlarını açıkladı. Salona, "İnsan, doğa ve emek için yola çıkıyoruz" pankartı asıldı. Deklarasyon, EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri Sevil Turan ve Kemal Tuncelli tarafından açıklandı. İki partinin birleşme düşüncesinin ekoloji ile bütünleşen bir sol hareket ile sol ile bütünleşen ekolojik hareketin biraraya gelmesi fikrinden çıktığı belirtildi.

Deklarasyonun "Neden bir aradayız" bölümünde, "AKP, artık hükmü kalmamış eski dünyanın yönetim anlayışıyla ülkeyi yönetirken, ne eşitsizlik-adaletsizlik-demokrasisizlik üreten sorunları ne halktan yana olmayan bir ekonomi anlayışının yarattığı gelecek kaygısı ve geçim sıkıntısı gibi güncel sorunları, ne de Kıbrıs, Kürt, Alevi, Ermeni sorunları gibi tarihten kaynaklanan ve gittikçe derinleşen kadim sorunları çözebiliyor. Üstelik iktidar, gittikçe artan bir otoriteleşme ve muhafazakarlaşma eğilimi ile toplumu kuşatırken, karşısında yine eski dünyanın zihniyetiyle hareket eden bir muhalefet bulunuyor. Böyle bir Türkiye'de yeni bir siyasete, özgürlükçü, eşitlikçi, ekolojist, katılımcı, toplumsal ve onarıcı adaletten yana bir mücadele anlayışına ihtiyaç her geçen gün artıyor. İşte bu nedenle bizler, EDP ve Yeşiller Partisi olarak, bu umut ve hayalleri paylaşanların da katılımıyla, umudumuzu büyütecek bir yolu birlikte yürümeye karar verdik" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi ölümleri böyle mi duracak?

SONRAKİ HABER

Grev yasağına karşı birleşik mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...