24 Şubat 2017 16:17

Beyaz Saray, ‘güvenli bölge’yi henüz çizmemiş

ABD Hükümeti, el Bab'ın IŞİD’in elinden kurtarılmış olsa bile oluşturulabilecek güvenli bölgenin coğrafi lokasyonunun hazır olmadığını belirtti.

Paylaş

Suriye’de güvenli bölgelerin kurulması önerisiyle ilgili konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, coğrafi lokasyon belirlemek noktasında olmadıklarını, bölge ülkelerinden taahhüt almaya çalıştıklarını söyledi. Spicer, Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında, Suriye’nin el Bab kentinin IŞİD’in elinden kurtarıldığını hatırlatan bir basın mensubunun, “Başkanın görmek istediği bu türden bir güvenli bölge midir?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Şu anda güvenli bölgenin coğrafi lokasyonu konusunda betimleyici bir noktada değiliz. Şu anda Başkan hem finansman hem de nasıl yapılacağı hususunda dünya liderlerinden taahhütler almak amacında. Genel anlamda bölge ülkelerinden kapsamlı bir taahhüde ihtiyacımız var.”

Güvenli bölgenin “amacı”na ilişkin yorumunda ise Spicer, hem çatışma ortamı ve IŞİD’le mücadelenin nasıl ele alınacağı hem de insani yardım boyutunun nasıl işletileceği konularının, belirleyici unsurlar olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Çavuşoğlu'nun ‘Hayır’sız Cuması!

SONRAKİ HABER

Sezonun son temsili ‘La Boheme’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...