31 Mart 2011 03:50

İZENERJİ’ye grev kararı asılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ ile Genel-İş 3 No’lu Şube arasında süren TİS görüşmelerinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Yıllarca örgütlenme mücadelesi verdikten sonra geçtiğimiz yılın sonunda sendikalı olan 2 bin 500 dolayındaki park bahçe işçisini de kapsayacak olan TİS’te yaşa

İZENERJİ’ye grev kararı asılıyor
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ ile Genel-İş 3 No’lu Şube arasında süren TİS görüşmelerinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Yıllarca örgütlenme mücadelesi verdikten sonra geçtiğimiz yılın sonunda sendikalı olan 2 bin 500 dolayındaki park bahçe işçisini de kapsayacak olan TİS’te yaşanan uyuşmazlık nedeni ile perşembe günü Büyükşehir Belediyesi binasına grev kararı asılacak. Büyükşehir Belediyesinin değişik birimlerinde hizmet veren toplam 3 bin 100 işçiyi ilgilendiren  TİS’e ilişkin Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca ile görüştük.  

26 Kasım 2010’dan bu yana süren görüşmelerde 22 maddede uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu belirten Konca, 22 maddenin büyük bölümünün ekonomik taleplerle ilgili olduğunu ve bugüne kadar ekonomik taleplerine ilişkin herhangi bir cevap alamadıklarını dile getirdi. Sözleşmenin tıkanma noktasının çalışma koşullarını düzenleyen maddelerde yaşandığını belirten Konca, hükümetin çıkarmış olduğu pek çok antidemokratik uygulama ve yasaya atıfta bulunan Büyükşehir Yönetiminin kuralsız çalışmayı dayattığını dile getirdi. İşverenin işçiyi hafta sonu çalıştırıp hafta içi tatil yaptırma gibi bir amacının olduğunu ve bunun kendileri için hayati önemde olduğunu vurgulayan Konca, “AKP bu ülkede özelleştirmeyi ve taşeronlaştırmayı yaygınlaştırarak doruğa çıkardı, kanunlaştırdı. Biz de mevcut olan TİS’te AKP’nin çıkarmış olduğu antidemokratik yasalara karşı işçilerin haklarını korumak adına ayın 31’inde saat 16.00’da Büyükşehir’in önünde kitlesel basın açıklaması ile grev kararı asacağız. Kamuoyuna anlatacağız. Dileğim odur ki 60 günlük süre içinde masa başında iş barışını bozmadan insanca yaşanabilecek bir TİS’i imzalarız” dedi.

TİS’TE ESNEK ÇALIŞMA DAYATMASI

Pazar günü çalıştırılan işçilerin pazar mesaisi aldığını ifade eden Konca, “Esnek çalışmaya istinaden hafta sonu çalıştırıp hafta içi tatil yaptırmak ve normal mesai ödemek istiyorlar. Mesaiyi izinle takas yaptırmak istiyorlar” dedi. Bir diğer belediye şirketi İZELMAN’la sürdürülen TİS görüşmelerinde de arabulucu sürecinin başlayacağını belirten Konca, ilerleme olmazsa İZELMAN’da da grev kararı asacaklarını burada da 3 bin 700 dolayında işçi çalıştığını belirtti. Hali hazırda toplamda 7 bin işçiyi ilgilendiren iki sözleşme devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Libya'da kabile savaşları

SONRAKİ HABER

"İnandığınız bir şeyi yapıyorsanız enerjiniz asla tükenmez"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...