24 Şubat 2017 14:02

Diyarbakır'ın 3 ilçesinin 10 köyünde sokağa çıkma yasağı 

Diyarbakır Valiliği, Lice, Silvan ve Kulp ilçelerinde 10 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Paylaş

Diyarbakır Valiliği, Lice, Silvan ve Kulp ilçelerinde operasyonlar nedeniyle 10 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Valilikten şu açıklama yapıldı “bu ilçelerin sınırları içinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecek. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Silvan İlçesi'ne bağlı olan; Dolaplıdere Köyü, Dağcılar Köyü, Mutluca Köyü, Çaldere Köyü, Lice İlçesi'ne bağlı olan; Kıyıköy Köyü, Dallıca Köyü, Türeli Köyü, Kutlu Köyü, Kulp İlçesi'ne bağlı olan; Demirli Köyü, Taşköprü Köyü, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 24 Şubat 2017 günü saat 16.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Veli ve öğrencilerden öğretmenlerin dönmesi için imza

SONRAKİ HABER

İşçiler gasbedilen haklarının peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...