24 Şubat 2017 13:52

Veli ve öğrencilerden öğretmenlerin dönmesi için imza

Güzeltepe İlk Öğretim Okulu öğrenci ve velileri ihraç edilen öğretmenlerinin geri dönmesi için imza toplayıp Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

Paylaş

Son çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İzmir’de ihraç edilen 52 Eğitim Sen üyesi öğretmeninin göreve dönmesi için Çiğli İlçesine bağlı Güzeltepe İlköğretim Okulu öğrencileri ve velilileri imza toplayarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti. 

Okulda görev yapan Dilan Kanlıbaş ve ihraç edilen diğer öğretmenlerin görevlerine geri dönmelerini talebi ile imzaladıkları dilekçeleri veliler ile beraber Konak ilçesinde bulunan İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim eden veliler ne olursa olsun kimsenin düşüncelerini ifade ettiği için görevden alınmaması gerektiğini söylediler.

Semra Turan, yaklaşık mahallede ve okulda 400 imza topladıklarını belirterek, ihraç edilen öğretmenlerin göreve iade edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, herkesin düşüncelerini paylaşmakta özgür olduğunu vurguladı. Mahallede okulda okuyan bütün öğretmen ve öğrencilerden imza topladıklarını vurgulayan Turan,” Dilekçemizi teslim ettiğimiz sırada görevlilerin bize olumlu bir şey söylemediler. Boşuna geldiğimizi söylediler. Ne olursa olsun hocalarımızın geri dönmesini istiyoruz. Bu hocalar cinayet işlemedi. Sadece düşüncelerini söyledi. Hocalarımızı geri istiyoruz” şeklinde konuştu. (DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Tek adam rejimi tasarısı sanayiye kan kaybettiriyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'ın 3 ilçesinin 10 köyünde sokağa çıkma yasağı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa