24 Şubat 2017 11:25

‘Eğitim Sen Şube Başkanı Sevtap Akdağ serbest bırakılsın’

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ’ın serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

OHAL ve KHK’lerle KESK’e yönelik baskıların arttığını belirten KESK İstanbul Şubeler Platformu, 12 Şubat’ta evi basılarak gözaltına alınan ve 12 gündür açlık grevinde olan Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ’ın serbest bırakılmasını istedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı eyleme Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar da katıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu, çıkarılan KHK’lerle birlikte ihraç edilen kamu emekçilerinin sayısının arttığını, gözaltı ve tutuklamalara yeni isimlerin eklendiğini belirtti. OHAL’le birlikte Hükümetin muhalif gördüğü kesimlere yönelik her türlü yöntemi kullanarak sindirmeye, susturmaya çalıştığını dile getiren Tosu, “Sendikamız, üye ve yöneticilerimiz de bu şiddet politikalarından payını almaktadır. Bunun en son örneği Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Sevtap Akdağ’ın 12 Şubat 2017’de gece yarısı evinin kapısı kırılarak gözaltına alınmasıdır” diye konuştu.

12 gündür gözaltında tutulan Akdağ’ın yaşadığı hukuksuz muameleyi protesto etmek için 12 gündür açlık grevi yaptığını vurgulayan Tosu sözlerine şöyle devam etti: “Şube başkanımız Sevtap Akdağ’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki mevcut baskı ve sindirme operasyonları biz kamu emekçilerini, KESK’i yıldıramayacaktır. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Demokrasiyi, laikliği, kadın özgürlüğünü, emeğin hakkını, herkesin eşit özgür koşullarda bir arada yaşamasını savunmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; tüm bu baskı ve şiddete rağmen ‘Hayır’ demeye devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara’nın göbeğindeki asbest tehlikesi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Ateşe verilen lastikler makilik alanı yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...