15 Haziran 2012 09:28

Arınç’tan Boyner’e tehditkar kürtaj yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, kürtaj tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’e adeta tehditkar bir yanıt verdi.Boyner’in “Neredeyse tecavüzün doğal karşılandığını belir

Arınç’tan Boyner’e tehditkar kürtaj yanıtı
Paylaş

Boyner’in “Neredeyse tecavüzün doğal karşılandığını belirten aşağılayıcı beyanlar tüm kesimleri rencide etti” sözlerinin hatırlatılması üzerine Arınç, “Kendi kurumunu düşünmeden özensiz konuşmalar yapıyor” dedi.

‘HASRETLİK BİTSİN’

Başbakan Erdoğan gibi, Fethullah Gülen’i Türkiye’ye davet eden Arınç, “Sayın hoca efendinin, artık Türkiye’ye gelmesinde hiçbir sakınca yok, yüz binler gelmesini bekliyor. Gülen bir barış elçisidir” dedi.

‘ÖYM’LER EKİME KALDI’

Özel Yetkili Mahkemelerle (ÖYM) ilgili kendisi ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları arasında bir çelişki olmadığını söyleyen Bülent Arınç, ÖYM’lerin yeni yasama döneminde gündeme getirileceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan’ın ÖYM’lerle ilgili bir çalışma yapıldığını söylediğini hatırlatan Arınç, “Görebildiğimiz kadarıyla özel yetkili mahkemeleri tamamen kaldırmak elbette mümkün değil. Savcıların ve hakimlerin yetkilerine nasıl bir sınırlandırma veya tarif getirilecek, bunu ancak çalışma yapıldıktan sonra göreceğiz” dedi.

‘SAVCININ GÖZÜNE SOKTUK’

MİT Kanunu’nda yapılan değişikliğe değinen Arınç, önceki yasaya göre MİT mensuplarının yargılanmasında Başbakanlık izni gerektiğini buna rağmen Fidan ile birlikte eski müsteşar ve yardımcısının ifadeye çağrıldığını hatırlattı.

Savcının, yasaya göre Fidan’ı ifadeye çağırma hakkı olmadığını vurgulayan Arınç şöyle devam etti: “Ama baktık ki iş çok zora girdi, MİT Kanunu’nu daha büyük harflerle yazıp, savcının gözüne sokacak bir noktaya getirdik. Bunu yapmamalıydık ama bizi mecbur ettiler.”

‘TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR’

ÖYM’lerle ilgili “bizim onlara teşekkür borcumuz var” diyen Arınç, “Ama devam eden yargı faaliyetleri içinde veya yeni başlayan soruşturmalar içinde artık kamu vicdanını yaralamayacak kamu tedbirlerin alınmasına ihtiyaç var” dedi.

‘KİMİ UYARILARDA BULUNDUK’

Tutukluluk süreleriyle ilgili, davaların hızla sonuçlandırılmasıyla ilgili kimi uyarılarda bulunduklarını söyleyen Arınç, “Ancak bunu büyük ölçüde yapmadılar” dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teşekkürlerimiz yine kalsın ama 4-5 yıllık faaliyetler içinde bilim adamı, gazeteci, emekli veya muvazzaf asker sıfatı taşıyan insanların bir kısmının tutuksuz yargılanmaları mümkünken, hala tutukluluklarının devam etmesini doğru ve makul kabul etmiyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yıldırım’dan baz istasyonu savunusu

SONRAKİ HABER

Bizler bu ülkede hem tanığız, hem de sanık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...