15 Haziran 2012 09:23

Bakan Yıldırım’dan baz istasyonu savunusu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım baz istasyonlarını savunarak, baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasına ilişkin yargı kararının “İletişimi öldürecek” nitelikte olduğunu savundu. Bakan Yıldırım “Çıkardığınız baz istasyonundan basacağınız radyasyon, elektromanyetik dalga içerdeki 3 metre me

Bakan Yıldırım’dan baz istasyonu savunusu
Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım baz istasyonlarını savunarak, baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasına ilişkin yargı kararının “İletişimi öldürecek” nitelikte olduğunu savundu. Bakan Yıldırım “Çıkardığınız baz istasyonundan basacağınız radyasyon, elektromanyetik dalga içerdeki 3 metre mesafeden alacağınızın 50 katı. Asıl tehdit bunların dışarıya çıkarılmasıdır” şeklinde baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasının daha zararlı olacağını iddia etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmelere ilişkin Meclis Araştırma Komisyonunda yaptığı sunumun ardından baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasına ilişkin yargı kararına değindi. Yargıtay tarafından verilen ve baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasının da öngörüldüğü karara ilişkin Meclis Araştırma Komisyonuna bir bilgi notu göndereceklerini söyleyen Yıldırım, “Ancak bu çok vahim bir gelişmedir. Yargıtay tarafından son verilen karar, hakikaten iletişimi öldürecek nitelikte bir karardır. Üstelik de bilgi yoksunluğundan alınmış bir karardır. Yani baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması, bırakın masrafını zorluğunu, onları hiç konuşmuyorum, dışarıya çıkardığınız baz istasyonundan basacağınız radyasyon, elektromanyetik dalga içerdeki 3 metre mesafeden alacağınızın 50 katı. Asıl tehdit bunların dışarıya çıkarılmasıdır” diye konuştu.

Yıldırım baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması nedeniyle, her istasyonun daha fazla kapsama alanına sahip olması gerektiğini öne sürerek, “110 elektrik kullanırken 400 voltluk elektrik vermek zorunda kalıyorsunuz” dedi. Yıldırım, söz konusu durum nedeniyle şehir dışına taşınan baz istasyonlarının daha fazla elektromanyetik dalga içereceğini iddia etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de 700 tutuklu serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Arınç’tan Boyner’e tehditkar kürtaj yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...