23 Şubat 2017 15:36

İşçiler ölmemek için Çalışma Bakanlığına çağrı yaptı

Enerji işkolunda artan iş cinayetleri ile ilgili açıklama yapan Gediz Elektrik işçileri, Çalışma ve Enerji Bakanlığı'na önlem alma çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir’de, DİSK'e bağlı Enerji Sen enerji iş kolunda son iki yılda 50 işçinin ölmesine sebebiyet veren iş cinayetleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. 'Elektrik dağıtım işçileri insanca yaşamak istiyor, çalışırken ölmek istemiyoruz' pankartı açan işçilerin eylemine DİSK'e bağlı sendikalardan temsilciler de katıldı. Açıklamada iş cinayetlerinin durdurulması istenirken yeni iş cinayetlerine karşı da enerji işçilerine örgütlenme çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Gediz Elektrik işçisi Osman Yağdı, elektrik işçilerinin en zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek “Karda, kışta, her türlü kötü hava koşullarında halkımızın elektrik ihtyacının karşılanması için görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ancak buna rağmen yaşadığımız sorunlar günden güne artıyor. İnsanca çalışma koşuları talebimiz her geçen daha yakıcı hale geliyor. Yaşadığımız sorunları arasında en önemli olanlardan biri de can güvenliği sorunumuz. İşkolumuzda sık sık ölümlü ve ağır yaralanmalı iş kazaları yaşanıyor” dedi.

Konuyla ilgili imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Yağdı, çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:
“İş yerleri iş güvenliği yönünden teftiş edilmelidir. Eksik personel sorunu giderilmeli, iş yükü azaltılmalıdır. İş yerlerinde meslek hastalıklarının tespiti konusunda çalışma yapılmalıdır. Elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan işçilerin görev tanımları net olarak yapılmalıdır. İşçilerin dinlenme ve bekleme alanları işçi sağlığına uygun olmalıdır. Elektrik dağıtım şirketleri ‘Fiili hizmet süresi’ kapsamındaki işyerlerine dahil edilmelidir. İş Kanunu 2. maddesine uygun olarak taşeron şirket aracılığı ile çalıştırma engellenmelidir.”

Taleplerini Çalışma ve Enerji Bakanlığı'na ileteceklerini de ekleyen Yağdı “Buradan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'ye de çağrıda bulunuyoruz. Can güvenliği ve çalışma barışı hepimizin sorunudur. Sorunlarımızı karşılıklı diyalog yoluyla görüşebilmek için biz işçilerin çağrısına kulak verilmelidir” dedi. Açıklamanın ardından işçiler imza toplanmaya başladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koruköy’de neyin temizliği yapılıyor?

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Dengin Ceyhan'ın tutuklanması utanç verici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...