23 Şubat 2017 14:56

Engin Altay: Darbe Komisyonu raporu neden açıklanmıyor?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Darbe Komisyonu’nun çalışmaların tamamlanmasına rağmen raporu açıklamamasına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Mecliste yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe komisyonunun bir ay evvel açıklaması gereken raporu hala açıklanmadığını hatırlatan Altay, şöyle konuştu:
“15 öyle görüyoruz ki komisyon raporu 16 Nisan’dan önce de yayınlanmayacak. Komisyonun bu kadar önemli bir konuda Türkiye için tarihi dönüm noktası bir konuda bu raporu savsaklamasının ardında ne yatıyor bunu merak ettim. Sayın başbakana soruyorum: Komisyonunu raporunu 5 ay geciktirilmesin de muradınız nedir? Neden bu raporu geciktiriyorsunuz? Burada aklımıza gelen şudur: Hem savcı hem hakim olmak istemeyiz ancak bu raporun ne kamuoyu ne Meclis’i tatmin edeceği kanaatindeyiz. Yurtta Sulh Konseyinin isimleri dahi kamuoyunca henüz bilinmemektedir. Mahkemelerde davalar başladı ama bu 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı ortaya çıkarılmadığı müddetçe Türkiye yeni darbelere gebedir. Siz bir darbeyle hesaplaşacaksınız bunun öncelikle siyasi ayağının, liderlerinin, önderlerinin ortaya çıkarılması lazım. Ben şüphesiz devlete hain teşebbüste bulunduğuna inanıyorum. Ama sokaktaki insan bu konuda meseleye kuşkuyla bakıyor. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın. Darbe raporunun bir an önce yazılması ve Meclis’ te paylaşılmasını şiddetle istiyoruz hükümetten. Bunun yapılmaması sokaktaki kuşku ve endişelere haklılık payesidir.”

‘BAŞBAKAN FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI AÇIKLASIN’

Engin Altay, Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk mitingini Kahramankazan’da yapacağını anımsatarak “248 şehidimizin aziz hatırasına bir parça saygınız varsa milletten hiçbir şey saklamayın. Başbakana söylüyorum Kahramankazan’daki ilk mitinginde çık bu meydanda ‘Ey Kahramankazanlılar boşuna şehit olmadınız. İşte FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum’ de. Başbakanı bu yaklaşıma davet ediyorum” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vali başka diyor Başbakan Yardımcısı başka

SONRAKİ HABER

El Bab'da TSK mensubu 1 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa