23 Şubat 2017 14:49

Roboskili aileler: İşkence ve zulüm politikaları neyi çözer

Roboski Katliamı’nda yakınlarını kaybeden aileler, her hafta yaptıkları eylemlerini bu kez Koruköy için düzenledi.

Paylaş

Roboski Katliamında yakınlarını kaybeden ailelerin her hafta perşembe günü adalet talebiyle yaptıkları eylem ve anmanın 269’uncusunu Koruköy köylüleri için yaptı. Mezarlıkta buluşan aileler, 13 gündür ablukaya alınan köyünde ne olup bittiğini sordu.

Roboski mezarlığında adalet için seslerini yükselten aileler, katliamın üstünden 269 hafta geçtiğini fakat, katliamla ilgili adli ve idari soruşturmaların tek bir adım bile yol kat edilmediği vurguladı. Aileler katliamın en büyüğünü yaşayan Roboski’den seslendiklerini dile getirerek, “Xerabê Bava’da yaşanan işkence ve hak ihlallerini sosyal medya ve basından duyuyoruz, Xerabê Bava’da neler oluyor?” diye sordu.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle kapatılan Roboski-Der Başkanı Veli Encu, Nusaybin’e bağlı Koruköy’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte sivillere yönelik başlayan hak ihlallerine dikkat çekti. Encu, “Yandaş medya her ne kadar Xerabê Bava (Koruköy) da yaşanan işkence ve hak ihlallerini yazmasa da sosyal medya ve yerel basından takip ediyoruz. Buradan sormak istiyoruz; Xerabê Bava’da neler yaşanıyor? İşkence ve zulüm politikalarınızla neyi çözeceğinizi sanıyorsunuz? Ey insanlık sana sesleniyoruz, katliamın en büyüğünü yaşamış Roboski’den sesleniyoruz. Xerabê Bava’da işkence var, zulüm var” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

'Hayır' pankartı açan öğrencilere para cezası

SONRAKİ HABER

Vali başka diyor Başbakan Yardımcısı başka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa