15 Haziran 2012 09:17

YSK protestolarına yine tahliye çıkmadı

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) veto kararını protesto ettikleri için İzmir’de yargılanan 8’i tutuklu 27 kişi için yine tahliye çıkmadı.Mahkeme heyeti, avukatların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı 13 Eylül’e erteledi. Duruşmayı, sanıkların ailelerinin yanı sıra, BDP ile SDP yöneticileri de izledi.

YSK protestolarına yine tahliye çıkmadı
Paylaş

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) veto kararını protesto ettikleri için İzmir’de yargılanan 8’i tutuklu 27 kişi için yine tahliye çıkmadı.

Mahkeme heyeti, avukatların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı 13 Eylül’e erteledi. Duruşmayı, sanıkların ailelerinin yanı sıra, BDP ile SDP yöneticileri de izledi.

NE OLMUŞTU?

12 Haziran seçimleri öncesinde YSK’nin, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu veto etmesi, 20 Nisan’da İzmir’de binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

Protestoya müdahale eden polis, Agora Parkı’ndaki Demokratik Çözüm Çadırı’nda bulunan birçok kişiyi gözaltına almıştı. Sonrasında İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 8’i tutuklu 27 kişi hakkında dava açıldı. Haklarında “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek”, “Kamu malına zarar vermek”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüte üye olmak” iddiaları ile açılan davada, sanıklar Mahmut Poyraz, Kemal Dal, Seçkin Savaş, Hasan Abiç, Abdullah Aslan, Gökhan Selbik, Lokman Varol ve Ali Emre Ecer’in tutuklu hallerinin devam ettirilmesine karar verilmişti. Dün gerçekleşen duruşmada da yine tahliye çıkmadı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de öğrenciler tutuklu arkadaşları için yürüdü

SONRAKİ HABER

‘Belediyeler kolsuz bacaksız hale getirildi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa