23 Şubat 2017 12:55

Çağdaş Gazeteciler Derneği 39 yaşında

23 Şubat 1978 yılında kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘39. yılda ilk günkü direncimizleyiz’ denildi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) düşünce ve ifade özürlüğü ile emekçi sınıfın dayanışmasını temel alarak 23 Şubat 1978 yılında yola çıktığı belirtilen açıklamada “Bugün 39 yaşındayız. Kurucu kadromuzdan Aziz Nesin’e, Mustafa Ekmekçi’ye, Uğur Mumcu’ya, İzzet Kezer’e kadar binlerce üyemizin emeğiyle yoğrulan Derneğimizin, ‘dernek’ statüsüyle 39 yılda verdiği mücadele, bir benzerine kolay kolay şahit olunamayacak önemdedir. Ortalama her 10 yılda bir darbe ve baskı dönemlerinin yaşandığı Türkiye’de bir gazeteci örgütünün, ilkelerinden şaşmayıp, gün gün bu ilkelerini daha nasıl güçlü kılabildiğinin örneğidir Çağdaş Gazeteciler Derneği. Bu duruş ve tavrın temelinde, sadece mesleklerini yaptıkları için saldırıya uğrayan, cezaevlerine konulan, öldürülen üyelerimizin onurlu mücadelesi yatmaktadır. 39’uncu yaşımızda Derneğimizin bir çınar gibi kök salıp, dik durmasını sağlayan değerli üyelerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” denildi.

ÇGD’nin içi boşaltılmaya, canı çıkarılmaya çalışılan basın özgürlüğü ve basın emekçilerinin dayanışmasını, inşa eden ettiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “1980’lerde tüm baskı araçlarıyla ezilmek istenen örgütlü mücadelenin, çıkar gruplarının halkı manipüle ederek kirli ilişkilerini yaygınlaştırdığı 1990’lardaki karanlık döneme karşı aydınlanma mücadelesinin, 2000’lerde örgütsüz ve sindirilmiş hale getirilen toplumun demokrasi mücadelesinin parçası olmuştur.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, 157 gazeteci arkadaşımızın cezaevinde tutsak; sayıları bir elin on parmağını geçmeyen medya patronları ve onların aristokratlaştırdığı kişilerin dışında binlerce gazetecinin, ekonomik ve sosyal baskılar altında her türlü güvenceden yoksun çalıştığı ya da işsiz kaldığı bu süreçte yüklendiğimiz basın özgürlüğü ve emekçi dayanışmasını, 39 yılın tecrübe ve direnciyle taşıyoruz. Yılmadık, ilk günkü direncimizleyiz; yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın ÇGD.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Referandum kampanyası için 15 Temmuz gecesini film yaptı

SONRAKİ HABER

Emeklilere promosyonda bankaların istediği şartlar değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...