15 Haziran 2012 09:15

Dersim’de öğrenciler tutuklu arkadaşları için yürüdü

ÖĞRENCİLERE yönelik gözaltı ve tutuklama furyasını protesto eden Tunceli Üniversitesi öğrencileri, AKP’nin muhalif tüm kesimleri, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalıştığını vurguladı.Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyti Rıza Parkı’na yürüyen öğrencilere Dersim Belediye Başkanı Edibe Ş

Dersim’de öğrenciler tutuklu arkadaşları için yürüdü
Paylaş

ÖĞRENCİLERE yönelik gözaltı ve tutuklama furyasını protesto eden Tunceli Üniversitesi öğrencileri, AKP’nin muhalif tüm kesimleri, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalıştığını vurguladı.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyti Rıza Parkı’na yürüyen öğrencilere Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi. ‘Başkaldırıyoruz, gözaltı ve tutuklama terörünüze boyun eğmeyeceğiz’ pankartı taşıyan öğrenciler, ‘Gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz’, ‘Parasız, bilimsel, ana dilde eğitim’ ve ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarını attı. Seyit Rıza Parkı’nda yapılan açıklamada en ufak demokratik hak talebinin azgınca saldırılarla yok edilmek istendiği belirtilerek, “Toplumsal mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan gençlik de saldırılardan nasibini almıştır. 800’ün üzerinde öğrenci tutuklu bulunmaktadır. Arkadaşlarımız parasız eğitim istedikleri için, puşi taktığı için onlarca yıl ceza aldı. Dersim’de öğrencilere yönelik gözaltı ve tutuklama furyasında 30 öğrenci tutuklandı. Bizler eşit, parasız ve ana dilde eğitim isteyen öğrencileriz. Dersim Üniversitesi Rektörünün antidemokratik uygulamalarını eleştiren onlarca arkadaşımız soruşturmaya tabi tutuldu. Dersim’de üniversite eliyle cemaatin asimilasyon politikalarına karşı duran arkadaşlarımız onlarca yıl hapis cezasına çarpıtıldı. Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” denildi. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da kemer sıkma uzlaşması

SONRAKİ HABER

YSK protestolarına yine tahliye çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa