23 Şubat 2017 10:49

‘Devlet kasasından referandum mitingine taşıma yapacaklar’

Manisa’da Valilik ve kaymakamlıklar ilçelerden Manisa’ya ücretsiz araç kaldırarak mitinge taşıma yapacaklarını duyurdu.

Paylaş

24 Şubat Cuma günü Manisa’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı referandum mitingi için, devletin tüm kurumları seferber edildi..

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun açıklamasına göre, Valilik ve kaymakamlıklar ilçelerden Manisa’ya ücretsiz araç kaldırarak mitinge taşıma yapacaklarını duyurdu.

Manisa Valiliğinin 21.02.2017 tarihli yazısını tüm mahalle muhtarlarına tebliğ eden Kaymakamlıklar, yaptıkları tebligatta “Sayın Cumhurbaşkanının mitingine katılacak gaziler, şehit yakınları, engelliler ve aileleri, kadınlar ve yaşlıların tespit edilerek 23.02.2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar Kaymakamlığa bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, mitinge katılmak isteyenlere kaymakamlıkça araç temin edilecektir” denildi..

CHP'Lİ MAZLUM NURLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu “Biz bunları daha önce yaşamıştık” diyerek  Soma’da maden şirketinin işçilerin günlük yevmiyelerini, yemek ve araç masraflarını karşılayarak AKP mitinglerine işçileri taşıdıklarına şahit olduğunu belirtti. 

Önce sarı baretleriyle işçileri meydana dizenlerin, sonra 301 işçinin tabutunu yan yana dizdiğini söyleyen Nurlu: “ Soma mezarlığında yan yana yatan maden şehitlerinin sorumlusu verdiği destekten cesaret alarak, iş güvenliği tedbirlerini almayan ve işçileri ölüme yollayan yandaş işadamı ve bunlara göz yuman siyasi iktidar ve bürokrasidir” dedi.

Bursa ve Aydın mitinglerini iptal eden Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’da katılımın az olacağından korktuğu için tüm devlet olanaklarını seferber ettiğini dile getiren Nurlu: “Sayın Cumhurbaşkanı endişe etmesin referandum mitinge katılım istediği gibi olmasa da misafirperver Manisa, kendisini en iyi şekilde ağırlayacaktır.Tüm vatandaşlar gibi bizim isteğimiz; Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmekle görevli Cumhurbaşkanının, üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine sadık kalmasıdır.
Bu devlet hepimizindir. Devletin parasının, valisinin, kaymakamımın siyasi amaçla kullanılması, kamu görevlilerinin kendilerini başkalarının kişisel ve siyasi amaçları için kullandırmaları doğru değildir Ülkesini, devletini, halkını ve geleceğini düşünen vatandaşlarımız işte bu nedenle Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylasan da tercihini HAYIR’dan yana kullanacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)  
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de kadınlar 8 Mart çalışmalarına başladı

SONRAKİ HABER

Fırat Kalkanı güçleri: El Bab'ın merkezi kontrolümüzde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...