23 Şubat 2017 10:47

Mersin'de kadınlar 8 Mart çalışmalarına başladı

Mersin'de KESK Kadın Şubeler Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarına başladıklarını yaptığı açıklamayla duyurdu.

Paylaş

KESK Kadın Şubeler Platformu Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarına başladı. Eğitim Sen Mersin Şube binasında yapılan açıklamaya, Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, SES Genel Merkez Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever ve KESK Kadın Şubeler Platformu Mersin sözcüsü Özge Goncü katıldı.

‘HAKSIZLIK ORTAMINDA REFERANDUMA SÜRÜKLENİYORUZ’

Özge Goncü tarafından yapılan açıklamada 8 Mart’ta kadınların daha iyi bir dünya hayalleri ile sokakta mücadelelerini duyruldu. Goncü açıklamasında, ‘Erkek egemen toplumun her halinde eşitsizliği yaşayan biz kadınlar sekiz aydır uygulamada olan OHAL sürecine hukuksuzluğa ve cinsiyetçiliğe kat be kat daha fazla maruz kaldık. Parlamentodan, akademiye, iş yerlerinden sokaklara kısılmak isteniyor, OHAL’in adı haksızlık artık, bu haksızlık ortamında bir de referanduma sürükleniyoruz’ dedi.

‘DİKTATÖRLÜK YASASINA ‘HAYIR’ DİYORUZ’

Kazanımlarının ve geleceklerinin tek kişi insafına bırakılmasına razı olamayacaklarını belirten Goncü, ‘Yüzyıllardır yürüttüğümüz eşitlik ve özgürlük mücadelesi gereği; Diktatörlük yasasına ‘Hayır’ diyoruz ve ‘Hayır’ örgütlüyoruz. Kadınız biz, yaşamın yaratıcısı, diğer yarısıyız. Mücadelemiz bizim olanı geri alma mücadelesidir. Tüm insanlık için baskının ve sömürünün olmadığı bir dünya düşlüyoruz.’ İfadelerini kullandı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yüzde 5’lik vergi teşviki ücretlileri de kapsasın’

SONRAKİ HABER

‘Devlet kasasından referandum mitingine taşıma yapacaklar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...