23 Şubat 2017 10:37

HDP: ‘Hayır’ cephesinde korku yaratmak istiyorlar

HDP Adana İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü 4 aydır cezaevinde tutulan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. İl binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan HDP PM Üyesi Hatice Kavran, referandum sürecinde Eş Başkanları Demirtaş'a verilen ceza ile Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Kavran, meclis kürsüsünde eşitliği, kardeşliği, özgürlüğü savunan Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin milyonların iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

‘16 NİSAN’DA ‘HAYIR’LA CEVAP VERECEĞİZ’

Hükümetin başkanlık düzenlemesini AKP ve MHP seçmenine bile anlatmakta zorlananlığını dile getiren Kavran, bu uygulamalarla ‘Hayır’ cephesinde korku ve panik havası yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

7 Haziran sonrası başlatılan savaş konseptinin bugün de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de devam ettiğini kaydeden Kavran, “Bütün bu soykırım siyasetinin cevabını Türkiye toplumu, 16 Nisan'da mutlaka ‘hayır’ları sandıklara doldurarak verecektir” dedi.

“AYM’DEN KARAR BEKLİYORUZ”

Basın toplantısında söz alan Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı ise Figen Yüksekdağ için hapis isteyen savcının hala cezaevinde olduğunu hatırlatarak, Yüksekdağ’ın ceza almasının tamamen hukuksuz olduğunu söyledi. Kararı AYM’ye taşıdıklarını ve kararın bozulmasını beklediklerini dile getiren Aracı, önceki kesinleşmiş cezalarla ilgili böyle bir uygulama yokken Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin taraflı ve halkın iradesini kırmaya yönelik olduğunu dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

‘Yüzde 5’lik vergi teşviki ücretlileri de kapsasın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...