23 Şubat 2017 06:18

Meksika, Trump'ın sınır dışı planını kabul etmiyor

Meksika, ABD'nin 'belgesiz' göçmenleri sınır dışı etme planını kınadı.

Paylaş

ABD'de Donald Trump yönetimi Salı günü ülkedeki neredeyse tüm belgesiz göçmenleri, kökenleri hangi ülke olursa olsun, Meksika'ya sınır dışı edecek yeni bir yönerge yayınlamıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, ülkesinin "böyle bir dayatmayı" kabul etmeyeceğini açıkladı.

İki ülke arasında gerginlik sürerken ABD yönetiminden üst düzey iki isim Meksika'yı ziyaret etmeyi planlıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve İç Güvenlik Bakanı John Kelly, Meksika'ya giderek yeni yönergenin uygulanması için Meksikalı yetkilileri ikna etmeye çalışacak.

ABD'nin Meksika'yı yabancı göçmenleri kabul etmeye zorlayıp zorlayamayacağı tartışma konusu.

Meksika Dışişleri Bakanı Videgaray "Bunu kabul etmeyeceğiz çünkü kabul etmek zorunda değiliz ve ülkemizin çıkarına uygun değil" dedi.

Videgaray ayrıca ABD'nin Meksika vatandaşlarına yönelik uygulamaları konusunda da uyardı: "Meksika hükümeti vatandaşlarının yurtdışında maruz kaldıkları işlemlerin insan haklarına uygun olduğundan emin olmak için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası örgütleri harekete geçirmekten çekinmeyecektir."

Tillerson ve Kelly bugün Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile çeşitli konuları görüşecekti. Fakat Videgaray, Trump'ın son kararından sonra yeni uygulamanın görüşmenin odak noktası olacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Koruköy’e zırhlı kepçe, ambulans ve çöp kamyoneti gitti

SONRAKİ HABER

Antalya'da 17 işçiyi taşıyan servis yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...