15 Haziran 2012 09:06

Aspendos festivali ‘Turandot’ ile başladı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği G. Puccini’nin ‘Turandot Operası’ ile başladı.  Sanatseverler yoğun ilgi gösterdiği opera, Aspendos Antik Tiyatrosunda gerçekleşti. Eseri sahneye koyan Aytaç Manizade , başarılı rejisiyle dikkat &ccedi

Aspendos festivali ‘Turandot’ ile başladı
Paylaş

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği G. Puccini’nin ‘Turandot Operası’ ile başladı.  Sanatseverler yoğun ilgi gösterdiği opera, Aspendos Antik Tiyatrosunda gerçekleşti. Eseri sahneye koyan Aytaç Manizade , başarılı rejisiyle dikkat çekerken, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Birgül Su Ariç, seslendirdiği “Liu” karakteriyle seyirciden büyük alkış aldı. Tasarımı Gülay Korkut’a ait olan  kostümler ise beğeni topladı.

Gecede orkestrayı T. Gagliardo Varas yönetirken; İzmir Devlet Opera ve Balesi korosu şefliği görevini Alessandro Cedrone ve Ali Hoca yürüttü. Çin Prensesi Turandot’u seslendiren Kazak soprano Gülzat Daurbayeva sesi ve oyunculuğu ile dikkatleri üzerine topladı. “Calaf “ rolüyle sahne alan İtalyan tenor Rubens Pelizzari ise güçlü performansı ses getirdi. İzmir Operası’nın solistleri Fırat Yalçınkaya “Altoum”, Tevfik Rodos “Timur”, Birgül Su Ariç “Liu”, Murat Duyan “Ping”, Oğuz Çimen “ Pang”, Serkan Taylan “Pong”, Gökhan Varkan “Mandarin” ve Murat Direk ise “Pers Prensi” rolüyle izleyici karşısındaydı. Gecede ayrıca Antalya Devlet Opera ve Balesinin çocuk korosu da sahne aldı.

ANTALYA’NIN HAREKET ALANI GENİŞLEDİ

Öte yandan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde ev sahibi Antalya’nın yetkileri artırıldı. Antalya Operasının festivale verdiği desteğin çok önemli olduğuna dikkat çeken Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen  festivalde Antalya’nın hareket alanını artıracaklarını belirtti. Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, uzun yıllardır festivale; orkestra , koro, solist ve bale sanatçılarının yanı sıra teknik ekibiyle ve idari personeliyle destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinin kapanışında ise Antalya Devlet Opera ve Balesi
sürpriz bir konser ile damgasını vuracak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu ilk olarak Güney Kore’den  gelen Daegu Operası  ile birlikte 30 Haziranda  “La Traviata”  operasının prömiyerini gerçekleştirecek. Ardından 6 Eylülde G. Donizetti’nin  “Lucia Di Lammermoor” adlı opera  eseriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.   Festivalin bu yılki sürprizlerinden biri de Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin dev kadroyla 22 Eylül de Aspendos ‘ta ‘Carmina Burana’ konseri gerçekleştirecek olması.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TEDAŞ işçileri direnişte 105. günde

SONRAKİ HABER

Almanya’da kemer sıkma uzlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...