23 Şubat 2017 02:35

Belediyeden atıldı, tostçuluğa başladı!

Sur Belediyesinde müteahhit elemanı olarak çalışırken KHK ile işten çıkarılan Emrah Yıldız, iş bulamayınca seyyar tostçuluk yapmaya başladı.

Paylaş

Salih YEŞİL
Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sur Belediyesinde Temizlik İşleri Müdürlüğünde ağır vasıta aracı şoförü olarak 2012 yılında işe başlayan Emrah Yıldız, 30 Kasım 2016 yılında KHK’nin 36. maddesi dayanak gösterilerek işten çıkarıldı. Kendisi ile birlikte birçok kişinin işine son verildiğini ifade eden Yıldız, işten atıldığı günü şöyle anlattı: “O gün işe gittim. Müdürlerin elinde işlerine son verilenlerin listesi dolaşıyordu. Daha ne olduğunu öğrenmeden listenin başında ismimi gördüm. Listede işten atılma gerekçemi okudum. Gerekçede 667, 6667 sayılı kararnameye dayanılarak işime son verildiği yazıyordu.”

Daha sonra işe geri iade için yargısal süreci başlattıklarını ifade eden Yıldız, “Siyasi görüşümüz sanki illegalmiş, farklı yerlere bağlanarak, yasaklı şeylermiş gibi gösterip, düşüncemizden dolayı işimize son verildi” dedi. 

Evli ve iki çocuk babası olduğunu aktaran Yılmaz, yaklaşık 3 ay işsiz kaldığını belirterek, “Gittiğim yerlerde de işten çıkarılma nedenimi gerekçe göstererek iş vermediler. ‘Biz seni işe alırsak devlete karşı gelmiş gibi oluruz’ diyerek iş başvurularımı reddettiler. İşsizlik döneminde kiram birikti. Kredilerim vardı. İhtiyaçlarımdan ne yapabileceğimi düşündüm. Seyyar tostçuluk yapmaya karar verdim. Tabii bunda akraba ve arkadaşlarımın desteği oldu. Kendi emeğimle ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Büyük bir sermayem yoktu. Bu işi kurarken sermayemi de arkadaş çevremden edindim” diye konuştu. 

İşten çıkarılmayla sadece çalışanın kendisinin değil aynı zamanda ailesi ve çocuklarının da cezalandırıldığına işaret eden Yıldız boğazı düğümlenerek, “Çocuklarımın hiçbir şeyden haberi yok. Eşim temizliğe gitmek zorunda kaldı” diyebildi. Uzun süre göz yaşlarına hakim olamayan Emrah Yıldız, “Açlıkla terbiye edilmek isteniyoruz. Utanacağım bir şey yok. Başım diktir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Referandumda Kürt oyları skoru belirler!

SONRAKİ HABER

Alt geçide atlayan kadın ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...