23 Şubat 2017 01:26

'Bu kadar yetkiyi babam istese vermem'

Referanduma dair görüşlerini sorduğumuz Uludağ Üniversitesi öğrencileri 'Bu kadar yetkiyi babam istese vermem' diyor.

Paylaş

Can KAYLAN
Funda Eylem SANCARBARLAZ
Bursa

Referandum tartışmaları son günlerde üniversiteli gençliğin de gündeminde önemli bir yer tutuyor. Uludağ Üniversitesi öğrencileri vereceği oylar farklı olsa da başkanlığın ülkenin mevcut sorunlarına çözüm olmayacağı konusunda hemfikir. Üniversitelerin demokratik olması gerektiğini belirten öğrencilerin büyük bir kısmı geleceğinden ise ümitsiz. Toplumsal kutuplaşmadan rahatsız olan gençler, OHAL koşullarında referandumun sağlıklı olmayacağını düşünüyor.

HDP BARAJI AŞINCA ÜLKÜCÜLER AKP’YE YÖNELDİ

MHP seçmeni olan ve makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisi bir öğrenci 1982 Anayasası’nın artık bir şekilde değişmesi gerektiğini söylüyor ve  ‘FETÖ’nün darbe anayasasını kullanarak bu kadar palazlandığını ifade ediyor. Referandumda ‘evet’ diyeceğini söyleyen genç, referandumun kaderini kararsızların belirleyeceğini ifade etti. Öğrenci, en yakın korkularının 15 Temmuz olduğunu belirtirken “Devletçi insanların diğer bir korkusu da 7 Haziran seçimleriydi. HDP’nin barajı aşması 1 Kasım’da ülkücü seçmeni AKP’ye yöneltti “ dedi. 

Öğrenci, ‘Hayır diyen terörist’ söylemine de katılmadığını ifade etti. Sanat tarihi bölümünde okuyan bir öğrenci de, geleceğe karamsar baktığını söylüyor. Mezun olunca yurt dışına çıkmak istediğini söyleyen öğrenci “Mezun olduktan sonra İtalya’ya kaçmayı düşünüyorum. Keşke şartlar düzgün olsaydı da gitmeseydim. Ama burada sanata önem verilmiyor maalesef” dedi.

“Okuduğum bölüm nedeniyle maddeleri iyice araştırdım” diyen öğrenci de “Bu kadar yetkiyi babam istese vermem” dedi. 

‘KUTUPLAŞMADIĞIMIZ BİR ÜNİVERSİTE İSTİYORUM’

Yine sanat tarihi okuyan başka bir öğrenci de, AKP seçmeni ve referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını söylüyor. O da geleceğinden kaygı duyuyor ve toplumsal kutuplaşmadan oldukça rahatsız. Öğrenci, “Öğrencilerin kutuplaşmadığı, aralarındaki iletişimin daha da geliştiği, fikirlerin özgür olduğu bir üniversite istiyorum.” diyor. 

‘MADEM SUÇ, PUSULAYA SADECE ‘EVET’İ KOYUN’

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde okuyan bir öğrenci de başkanlık sisteminin denetimi ortadan kaldıracağını belirterek ‘hayır’ oyu vereceğini söyledi. “Öğrencinin söz hakkının olduğu, rektörlerin öğrenci dostu olduğu, gerçekten bilim üreten üniversite istiyorum” diyen öğrenci, başkanlık sisteminin bu sorunları daha da derinleştireceğini belirtti.  İnsanların kutuplaştırılmaya çalışıldığını söyleyen bir öğrenci de “Madem hayır demek suç. Pusulaya iki tane ‘evet’ koysunlar, basalım geçelim.” 
dedi. 

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

ÖNCEKİ HABER

İşçiler hâlâ referandumu parti seçimi olarak görüyor

SONRAKİ HABER

‘Ülkeyi ikiye böldüler, ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...