22 Şubat 2017 20:37

FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu

FOX spikeri Fatih Portakal'ın 'Azerbaycan tipi başkanlık' yorumu nedeniyle FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu.

Paylaş

Fatih Portakal'ın Mihriban Aliyev'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasını eleştirmesi üzerine saat 23.14 itibariyle FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu. Yayın durdurma kararını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Azerbaycan'ı bu yanlış tutumundan vazgeçmeye çağırdı.

FOX TV spikeri Fatih Portakal, Ana Haber Bülteni'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşini, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığına atamasını "Azerbaycan’da yarı başkanlık sistemi var. Ama bakınız nasıl bir başkanlık sistemi? Sanki aileden aileye geçen bir sistemi. Demokrasi bu kadarsa, bu kadar bir sistem olur” sözleriyle eleştirdi. Eleştiri sonrası  FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu.

Portakal'ın eleştirisi üzerine konuşan Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, Fatih Portakal’ın iki ülke ilişkilerine zarar vermeye çalıştığını iddia ett.. Aliyev, “Azerbaycan ile ilgili hazırladığı ülkemizin yönelik haber, tek taraflı ve ön yargılıdır. Fatih Portakal hiçbir zaman isteğine nail olmayacaktır” dedi.

AZERBAYCAN BU YANLIŞTAN HEMEN DÖNMELİDİR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Azerbaycan’da FOX TV Türkiye’nin yayınlarının durdurulduğunu açıklayarak karara tepki gösterdi. “Azerbaycan Devleti yanlıştan hemen dönmelidir” diyen Yarkadaş Dışişleri Bakanlığını karara sessiz kalmamaya çağırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"FOX TV'nin Azerbaycan'daki yayınları, Mihriban Aliyev'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasını eleştirmesi üzerine durduruldu. Mihriban Aliyev'in atanmasını eleştirdi diye FOX TV'nin yayınlarının keyfi bir biçimde engellenmesi kabul edilemez. 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, FOX TV'nin yayınlarının kesilmesine sessiz kalmamalıdır. Azerbaycan devleti de bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir. 

Saat 23.14 itibariyle FOX TV Azerbaycan'da izlenemiyor. TV'nin yayınları kesik. Eleştiri demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Fatih Portakal da demokratik hakkını kullanmıştır. Bu yüzden TV kapatmak meşru görülemez. Azerbaycan devleti, keyfi tutumuna son vermeli ve halkın haber alma hakkını engellemekten vazgeçmelidir. 

Azerbaycan'da yaşanan tablo, halkımız için de öğretici derslerle doludur: Başkanlık 'Astığım astık, kestiğim kestik' rejimidir!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nar Sanat !f²’yi Antep’e taşıyor

SONRAKİ HABER

İnegöl’de soğuk hava deposu yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...