22 Şubat 2017 18:00

Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi Kapin bölgesindeki özel bir şirkete ait maden ocağında göçük yaşandı. 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Paylaş

Elazığ Alacakaya İlçesi İncebayır köyü Kapin bölgesinde bugün akşam saatlerinde özel bir şirkete ait krom maden ocağında tünel içersinde çalışan işçilerin üzerine 1,5 ton ağırlığında kaya parçası devrildi.

Düşen kaya parçasıyla birlikte oluşan göçük sırasında bir işçi hafif yaralanırken, bir işçi de 1,5 tonluk kayanın altında kaldı. Kaya altında kalan işçiyi kurtarmak için çalışanlar ve kurtarma ekipleri seferber oldu. Olay yerinde yapılan kurtarma çalışmaları sonucunda 1,5 tonluk kaya kütlesi altında kalan 58 yaşındaki Ekrem Aksu'nun cansız bedeni çıkartıldı.

Yaralı işçi Maden Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı.

EMEP: TÜRKİYE İŞÇİ MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ!

Göçüğün ardından Emek Partisi, "Türkiye işçi mezarlığına dönüştü. Bu ölümleri kaderle ya da kazayla açıklayamayız. Bu bir cinayettir. Bu tür kazaların yaşanmaması için hepimizin daha güçlü emek ve demokrasi mücadelesi vermesi gerekiyor. Hayatını kaybeden işçi arkadaşımızın ailesine sabırlar diliyoruz, Olayda yaralanan arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklaması yaptı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen 29 Aralık grevi sürgünlerine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Malatya’da kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa