‘Eşit ve adil bir yaşam isteyenler ihraç ediliyor’

KHK’lerle ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri Bakırköy ve Kadıköy'de eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi.

22 Şubat 2017 16:22
Paylaş

KHK’lerle kamuda yaşanan ihraçlara tepkiler sürüyor. İstanbul Kadıköy’de, ihraçlara karşı geçtiğimiz Pazartesi günü oturma eylemi başlatan KESK üyeleri, bugün yine Altıyol’da buluştu. “İşimizi geri istiyoruz. Alacağız” pankartı açan emekçiler, “Direne direne kazanacağız” ve “Zafer direnen emekçilerin olacak!” sloganları attı. İhraç edilen emekçilerin tamamı işlerine geri dönene kadar direnişe devam edileceği belirtildi. Çevredeki vatandaşların da destek verdiği oturma eylemi halaylarla sone erdi. 

İstanbul Bakırköy’de de Kadıköy’deki eylemle eş zamanlı olarak oturma eylemi yapıldı. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda oturma eylemi yapan kamu emekçileri, eşit,adil ve özgür bir yaşam mücadelesi verdiklerini bu düşüncelerden dolayı haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edildiklerini belirtti.

‘DİRENİŞİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK’

Kadıköy’de gerçekleşen eyleme katılan ve ihraç edilen KESK üyesi Mazlum Çetinkaya, "Burada halkın bize destek olduğunu gördük. Yalnız olmadığımızın farkına vardık. Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri burada olacağız. Herkesi direnişimize destek olmaya bekliyoruz” dedi. 

İhraç edilen KESK üyesi Ali Orak ise şunları söyledi: “2 günlük direnişimizde, umudum daha da çoğalıyor. Emekçilerin kararlığı kazanacağımızın göstergesi. Bu tavrımız ve kararlığımız devam edecek. Tüm taleplerimiz de haklıyız. Bizi bu hale getirenlerde bunu çok iyi biliyor. Biz halkın içindeyiz. Onların yaptıkları bu haksızlıkları teşhir edeceğiz. Bu direniş büyüyerek devam edecek” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Böke'den ölüm tehdidine yanıt: Ayaktayım, yalnız değilim

SONRAKİ HABER

BM Suriye Temsilcisi: Cenevre’de gelişme beklemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...