22 Şubat 2017 15:21

Ruhani: Müslümanlar birbirini suçlamaktan vazgeçmeli

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölgede devam eden çatışmalar konusunda İslam ülkelerinin birbirlerini suçlamaktan vazgeçmelerini istedi.

Paylaş

Başkent Tahran'da düzenlenen 6. Filistin İntifadası'na Destek Konferansı'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Müslümanlar arasında son dönemde artan ihtilafların İsrail rejimi için tarihi bir fırsat oluşturduğunu iddia etti.

Ruhani, “Irak, Suriye, Yemen ve Afganistan'daki çatışmalar, her gün yüzlerce insanı hayattan koparıyor.  İslam ülkeleri çatışmaların sonlanması için işbirliği yapacağına birbirlerini suçlamakla uğraşmakta” diye konuştu. Ruhani, “Bu projeye karşı komşu ülkeler olarak daha fazla uyanık olmamız gerekiyor” dedi.

Ruhani, “Komşular olarak bu kez ve sonsuza dek savaşa ve kardeş ölümüne hayır demenin zamanı gelmedi mi? Tüm enerjimizi buna yönelik kullanmamızın zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in açılış konuşmasını yaptığı 6. Filistin İntifadası'na Destek Konferansı'nda, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yaklaşık 80 ülkeden temsilciler hazır bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yunan Dışişleri Bakanı: Desteksiz iddialara boyun eğmeyiz

SONRAKİ HABER

Böke'den ölüm tehdidine yanıt: Ayaktayım, yalnız değilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...