22 Şubat 2017 13:25

Aydın'da kamu emekçileri 7. kez gözaltına alındı

Aydın’da kamu emekçileri KHK'ların iptali ve işlerine geri dönebilmek için yaptıkları eylemde gözaltına alındı.

Paylaş

OHAL’in kaldırılması, KHK’ların iptali ve işlerine geri dönmek için kent meydanında imza toplayan ve basın açıklaması yapan kamu emekçileri, 8 günde 7.ci defa gözaltına alındılar.

Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapmak ve imza kampanyalarını sürdürmek için bir araya gelen kamu emekçileri, polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Savaş İlhan ile üyeler Kadir Özdemir, Nur Mehmet Atlı ve Murat Bektaş’ın Devlet Hastanesine götürüldükleri, buradaki işlemlerin ardından Emniyet Müdürlüğüne götürülecekleri bilgisi edinildi.

KESK Aydın Şubeler Platformu yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. “Demokratik, meşru eylemlerimiz engellenmeye devam ediliyor. İşini geri istemek suç değildir. Bizleri gözaltılarla yıldıramazsınız. OHAL kaldırılsın! KHK’lar geri çekilsin! İşimizi geri istiyoruz, alacağız!” ifadeleri kullanılan açıklamada, yarın saat 15.00’de Kent Meydanında olacakları bilgisi verilerek, tüm emekçileri, emekten yana güçleri kendilerine destek verme çağrısı yaptı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Murat Sabuncu: Yine de dimdik ayaktayız

SONRAKİ HABER

İstanbul'daki ‘Darbe girişimi ana iddianamesi’ hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa