22 Şubat 2017 13:04

Özgürlük Heykeli’ne ‘Mülteciler hoş geldiniz’ afişi

ABD'nin New York kentinde bulunan Özgürlük Heykeli'ne 'Mülteciler hoş geldiniz' yazılı dev afiş asıldı.

Paylaş

ABD’nin New York şehrinde bulunan ve ülkenin sembollerinden biri olarak görülen Özgürlük Heykeli’nin önüne, aktivistler tarafından dev bir afiş asıldı. Afişte, ‘Mülteciler Hoş Geldiniz’ yazılıydı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın askıya alınan ve çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 7 ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamesinin revize edilmiş halinin yayımlanmasından saatler sonra, Özgürlük Heykeli’ne dev bir protesto afişi asıldı.
Yaklaşık 6 metre en ve 1 metre boyundaki afişte, İngilizce ‘Mülteciler Hoş Geldiniz’(Refugees Welcome) ifadesi yer aldı.
Afiş bir saatten fazla süre heykelin üzerinde durduktan sonra, güvenlik görevlilerince kaldırıldı. Ancak bu sürede çekilen yüzlerce fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı.

‘BU ÜLKEYİ MÜLTECİLER HARİKA YAPIYOR’

Afişli protestoyu ‘Alt Lady Liberty’ isimli bir grup üstlendi. Grubun basına verdiği demeçte, “Neredeyse her Amerikalının başka yerlerden farklı birer kökeni var. Bu ülkeyi sığınmacılar ve mülteciler ‘harika’ yapıyor. Bu yüzden, Anne Frank’e yaptığımız gibi mültecileri geri çevirmek bizi ‘harika’ yapamaz” ifadelerinde bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Moda dünyasının 81 ismi, Trump’a ‘Ben göçmenim’ dedi

SONRAKİ HABER

Trump göçmen düşmanlığında ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...