22 Şubat 2017 12:45

Işık: El Bab için süre vermek doğru olmaz

Savunma Bakanı Fikri Işık: El Bab'da kuşatma operasyonu bitti. İçerideki temizlik zaman alacak.

Paylaş

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Savunma Bakanı Fikri Işık, “Münbiç (Menbic) ve Rakka birbirinin alternatifi değil. Münbiç’ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD’nin Türkiye’ye taahhüdü var. Eğer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir” dedi.

El Bab’daki son durum hakkında, “Kuşatma operasyonu bitti” diyen Işık, “İçerideki temizliğin biraz zaman alacağını hepimiz biliyoruz” diyerek henüz kent merkezine ulaşılmadığını doğrulamış oldu. Işık, “Kuşatma tamamen sağlandı. İçeride lokal olarak mahalle mahalle temizlik harekatı yapılıyor. İçerdeki DAEŞ’linin 100’ün altında olduğunu tahmin ediyoruz. Temizlik harekatı evlerin kontrol edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Süre vermek kolay olmaz doğru da olmaz” dedi.

MENBİC OPERASYONU ‘DEĞERLENDİRİLİYOR’

Bakan Işık, “Türkiye için öncelik Menbic mi Rakka mı?” sorusuna ise “Münbiç (Menbic) ve Rakka birbirinin alternatifi değil. Münbiç’teki PKK/PYD varlığı sonlandırılmalı. Münbiç’ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD’nin Türkiye’ye taahhüdü var. Eğer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir” dedi. Rakka operasyonu konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, “15 günlük operasyonun ardından TSK ve ÖSO’nun kent merkezinin dörtte birini ele geçirdiğini” duyurdu. El Bab’ın IŞİD’den alınmasına yönelik operasyon Kasım ayından bu yana devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Tüm’den Ayvalık Tabiat Parkı tepkisi

SONRAKİ HABER

CHP'li Orhan Sarıbal'dan üreticilere ‘hayır’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...