22 Şubat 2017 11:27

Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı

Özgür Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, sınır ihlali ve örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Özgür Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, Suriye ve Rojava’daki gelişmeleri takip etmek için gittiği Urfa’da gözaltına alınıp, sınır ihlali ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı.

Özgür Gelecek gazetesi, Aslan’ın haber yapmak için gittiği Urfa’da 9 Şubat’ta gözaltına alınıp dört günlük gözaltı süresinin ardından tutuklandığını duyurdu.

Aslan, Suriye ve Rojava’da ki gelişmeleri takip etmek için gittiği Urfa’da bulunuyordu. Hakkında sınır ihlali ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklama kararı verilen Aslan suçlamaları reddetti. Aslan, gazetecilik faaliyetleri kapsamında bölgedeki son gelişmeleri takip ederek geçiş yapmaya çalıştığını belirtti.

GÖZALTINDA ÇIPLAK ARAMA VE DARP

Bianet’e konuşan Aslan’ın Avukatı Kübra Gündüz, “Gazetecilik yapmaya çalışırken sınır ihlalinden yakalanan Aslı Ceren Aslan, hiçbir delil olmamasına karşın örgüt üyeliğinden suçlandı ve tutuklandı” dedi.

Aslan’ın gözaltında darbedildiğini, Ceylanpınar Jandarma Komutanlığında ve Urfa Terörle Mücadele Şubesinde çıplak aramaya maruz kaldığını ekleyen Gündüz “Hukuka aykırı bir tutuklama yapılıyor. Bu tutuklama muhalif basına yöneliktir” dedi. Gündüz, Aslan hakkında Özgür Gelecek Yazı İşleri Müdürü olduğu için birçok dava olduğunu ve mahkemenin kararında bunların esas alındığını belirtti.

Tutuklanan Aslı Ceren Aslan, Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

13 yaşındaki çocuğun 6 aylık hamile olduğu ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Martin Schulz: Deniz Yücel için kaygılıyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...