22 Şubat 2017 11:06

Dolmabahçe-Ayazağa tüneli projesine 2. ret

İBB'nin Maçka Parkını kapsayan tünel projesine 2 numaralı Koruma Kurulu itiraz etti: Bizden habersiz iş yapma.

Paylaş

İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ardından, 2 Numaralı Kurul da Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelinin inşaatının durdurulması için belediyeye çağrı yaptı. Beşiktaş ve Sarıyer bölgelerinden sorumlu İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tünel hattında yaptığı incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden koruma bölge kurulu izni alınmadan herhangi bir inşa ve fiziki uygulama yapılmamasını istemişti.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da Maçka için benzer bir karar verdi. Bir bölümü bariyerle kapatılan Maçka Parkı’ndaki incelemenin ardından kurul, parkın panellerle çevrildiğini ve cadde üzerinde bulunan aydınlatma panolarının inşaa uygulama için taşındığını belirledi.

PROJE NEYDİ?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünel projesi 2016 yılının mayıs ayında İstanbul büyükşehir belediyesi meclisinde kabul edilmişti. 2019’da tamamlanması beklenen tünel kapsamında geçen haftalarda Maçka Parkı’nın bir kısmı çitlerle çevrilerek içindeki koşu parkuru yayalara kapatılmıştı. Maçka Parkı’nın bir bölümünün panellerle kapatılmasını protesto etmişti.

Şişli belediyesi de ‘tünelin giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği’ gerekçesiyle tünel inşaatına itiraz etmişti. İstanbul büyükşehir belediyesi (İBB), çalışma tamamlandığında 3 bin 500 metrekarelik alanın eski haline döndürülüp ‘bir metrekare yeşil alan kaybı olmayacağını’ öne sürmüştü. Son olarak belediye hattın imar planı değiştirmiş, tünel girişini Maçka Parkı’ndan başka bir noktaya almıştı ancak yine de ağaçların sökülecek olması tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akkiraz’dan yeni albüm

SONRAKİ HABER

Cenevre-4 görüşmelerine PYD davet edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...