'Evet', patronlara cenneti, işçilere cehennemi yaratacak

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan Adana’da Genel-İş işyeri temsilcileri ve ihraç edilen eğitim emekçileri ile bir araya geldi. 

22 Şubat 2017 10:25
Paylaş

Çukurova’daki referandum programına devam eden EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Adana’da DİSK Bölge Temsilciliği’nde Genel-İş işyeri temsilcileri ile Eğitim Sen’de ihraç edilen Eğitim emekçileri ile bir araya geldi. 

DİSK’teki toplantıda konuşan Gürkan, AKP’nin iktidarı boyunca işçilerin örgütlenme düzeyinin düştüğünü, iş cinayetlerinin arttığını belirterek “Evet” çıkması durumunda hükümetin sermaye için cennet, emekçiler için cehennem yaratacağını ifade etti. 

‘KIDEM TAZİMİNATI İÇİN ‘HAYIR’

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, “Hayır”da buluşma imkanlarının fazla olduğunu belirterek “Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verirse versin işçilerin ülkenin geleceği için, kıdem tazimatı için ‘Hayır’ demesi gerekir’ dedi. İşçiler “Hayır” vereceklerin oranının yüksek olduğunu belirterek seçim hileleri ile ilgili endişelerini dile getirdi. 

Toplantıda konuşan bir işçi MHP yöneticisi olduğunu belirterek “Hayır” oyu vereceğini söyledi. “Evet” diyenlerle konuştuğunda “Evet” diyenlerin “Evet”’i savunamadığını ifade eden işçi “Hayır” diyenlerin söyleyeceği çok daha fazla söz olduğunu söyledi. 

‘18 MADDE 12 EYLÜL’ÜN AÇIKLARINI KAPATIYOR’

Anayasa’nın hangi hakların güvence altına alınacağını belirlemesi gerektiğini ifade eden EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan,  “Örgütlü ya da örgütsüz  işçi sınıfının, kadınlarını üniversitelerin, gençlerin bütün kesimlerinin yer alacağı, demokratik zeminde halkın sorunlara çözüm üreten bir Anayasa’ olması gerekir. 18 madde 12 Eylül Anayasa’sının izlerini taşıyan, açık bıraktığı kapıları kapatan bir Anayasa’dır” dedi.. 

‘AKP, İKTİDARI BOYUNCA GREVLERE MÜDAHALE ETTİ’

14-15 yıllık AKP iktidarı boyunca tek bir tane hak grevi olmadığını ifade eden Gürkan, ÇAYKUR, Şişecam ve metal grevlerinde ve  hava işçilerinin grevlerinde olduğu gibi grevlerin hükümetin müdahalesi ile  ya ertelendiğini ya kırıldığını söyledi. İşçiler arasında yemek masalarını ayıracak düzeye gelen kutuplaşmanın yaşandığını ifade eden Gürkan,  bu kutuplaşmayı aşmak için işçilere görev düştüğünü söyledi. 

‘İŞ GÜVENCESİ VE KIDEM TAZMİNATI HEDEFTE’

Eğitim Sen’de ihraç edilen emekçilerle bir araya gelen Gürkan, geçilen zor günlere kamu emekçilerinin yabancı olmadığını belirterek 1402’liklerin bir mücadele deneyimi olarak emekçilerin tarihine yazıldığını söyledi. Hükümet’in kendi politikalarının dayanaksızlığı nedeniyle bu şekilde saldırdığını ifade eden Gürkan, 18 maddenin kamu emekçilerinin iş güvencesinin, işçilerin kıdem tazminatının tasfiye edileceğinin sinyallerini verdiğini belirterek “Bu açıdan hayır çalışması tek başına bir hayırdan çok fazla şey ifade edecek” dedi. 

Eğitim Sen Yönetim Kurulu’nun 7 kişilik yönetimden kendisi de dahil 5’inin ihraç edildiğini ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı kalanlara da disiplin cezaları verildiğini ifade etti. Sokakta mücadele etmeye devam ettiklerini dile getiren Karagöz, hazırladıkları bildirilerle halka neden ihraç edildiklerini anlattıklarını aktardı. (Adana/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ekvador’da başkanlık ikinci tura kaldı

SONRAKİ HABER

THY’nin 2017 hedefi: İşçiye sıfır zam, kendine rekor gelir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...