15 Haziran 2012 08:12

7 kişi daha tutuklandı

Hakkari’de gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 7’si ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.Hakkari’de tutuklama furyasının ardı arkası kesilmiyor. 11 Haziran’da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişi dün akşam Van Adliyesi&rs

7 kişi daha tutuklandı
Paylaş

Hakkari’de gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 7’si ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkari’de tutuklama furyasının ardı arkası kesilmiyor. 11 Haziran’da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişi dün akşam Van Adliyesi’ne sevk edilmiş ve aralarında DİHA Hakkari Muhabiri Hamza Gündüz’ün de bulunduğu 4 kişi savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin ifade işlemleri ise gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 12 kişiden Belediye Meclis Üyeleri Lokman Pala, Şükrü Taşma, Şaban Alkan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Korkmaz, BDP Üyesi İsmet Çetinkaya serbest bırakılırken, BDP Kadın Meclisi Üyesi Medine Duran, BDP İl Başkan Yardımcısı Sait Gezer, BDP İl Yöneticisi Hekim Kaya, Lokman Abi, Daveti Tan, Cemil Akış ve Necman Öner, ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİTLİS'TE EV BASKINLARI: 9 GÖZALTI

Bitlis’te ise ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.
Baskınlarda Mütalip Günay, Mehmet Nur Zennur, Ayşe Ulaş, Şahin Özevin, Hüseyin Taraman, Sabır Acar ile ismi öğrenilemeyen bir öğrenci ile Ensari Yalçınkaya isimli yurttaş ve öğretmen Caner Özbay gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtleri katleden bir partinin yanında yer almayın

SONRAKİ HABER

Bütçe ilk 5 ayda açık verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...