22 Şubat 2017 10:07

İLEF’te dayanışma panayırına polis engeli

Ankara Üniversitesi'nde İLEF öğrencilerinin KHK ile ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmak için düzenlediği panayıra polisler tarafından engellendi.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerin KHK ile ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmak için düzenlediği panayıra polisler engel olmak istedi. Öğrenciler etkinlikleri fakülte binası içinde sürdürdüler.

İLEF öğrencilerinin “#PanHayır Susmuyoruz – 2017 KHK Panayırı” başlıklı etkinlikleri için hazırlık yaptığı sırada kampüse çok sayıda çevik kuvvet polisi girdi. Etkinliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirten polis, öğrencilerin panayır alanında düzenleyecekleri kermes için hazırladıkları masaları ve panayır alanına astıkları balonları toplamalarını istedi. Öğrenciler etkinliği fakülte binası içinde sürdürmek üzere malzemeleri topladılar. Etkinlikler fakülte binasında sürerken, çevik kuvvet polislerinin kampüs içinde bekleyişi bir süre daha sürdü.

Kermese getirilen malzemelerin satışıyla elde edilecek gelir KHK ile ihraç edilen hocalara destek olmak için Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube’ye verilecekti. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de destek vermek için kampüse geldiği panayır için Dekanlık’tan izin istemişler, Dekanlık ise sadece “No” filminin gösterimine ilişkin öğrencilere yanıt vermişti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Garo Paylan’dan Meclis’te Yüksekdağ tepkisi

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Altan Tan hakkında 38 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...