22 Şubat 2017 09:55

Selma Gürkan, Mersin'de kamu emekçileriyle bir araya geldi

Emek Partisi Gelen Başkanı Selma Gürkan Mersin'de kamu emekçileriyle bir araya geldi. Gürkan ziyaretinde dayanışma vurgusunda bulundu.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan referandum ziyaretleri kapsamında Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde kamu emekçileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda konuşan Gürkan, “Sadece dayanışma duygularıyla yan yana olmak değil aynı zamanda ortak bir demokrasi mücadelesinde de omuz omuza olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

Sözü ilk alan Kültür Sanat-Sen Şube Başkanı ve KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, AKP’nin darbe girişimini bahane ederek sürekli hedefte olan toplumsal kesimler üzerinde ki baskı politikası uyguladığı vurguladı. Özdemir konuşmasında “Yani artık direk işimize, ekmeğimize ve yaşamımıza dönük saldırılar söz konusu ve bu durum gittikçede hepimizin aleyhine gün geçtikçe derinleşiyor. Biz KESK olarak ta bu baskı, şiddet, zorbalık uygulamalarından fazlasıyla payımız alıyoruz. Bizler daha çok birleşerek, bütünleşerek, bir araya gelerek, dayanışarak bu süreci birlikte atlatacağız’ dedi.

Özdemir’in ardından söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ihraç edilen kamu emekçilerinin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “Sadece dayanışma duygularıyla yan yana olmak değil aynı zamanda ortak bir demokrasi mücadelesinde de omuz omuza olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bugün kamu emekçilerinin karşı karşıya kaldığı durum aslında bu ülkenin siyasal mücadeleler tarihine yabancı olmadığını gösteriyor. 12 Eylül darbesinin hemen arkasından şimdi de 15 Temmuzu fırsat bilen ve bunu bir ‘Allah’ın lütfu’ olarak gören bir iktidar darbeyle mücadele adı altında saldırı oklarını kamu emekçilerine yöneltmiş durumda’ ifadelerini kullandı.

Ülkenin demokrasi mücadelesinde kazanmak üzere verilecek mücadelenin hem önemli bir deneyime sahip hem de önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Gürkan; “Bu ihraçlarla birlikte bir huzursuzluk var, ekonomik haklarda ki gerilemelerde huzursuzluk var ama esas olarak emeğin ve işçi sınıfı başta olmak üzere emek alanında önemli bir hak kayıplarıyla önemli saldırılarla karşı karşıyayız. Böylesi dönemlerde dayanışma önemli, dayanışmayı zaten gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TSK'de görevli kadınlara başörtüsü serbestisi geldi

SONRAKİ HABER

'Fırat Kalkanı' güçleri el Bab'da ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...