15 Haziran 2012 08:11

Kürtleri katleden bir partinin yanında yer almayın

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde halkla bir araya gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin Kürt sorunu için bir çözüm politikası olmadığını belirterek, “İstanbul’dan Ankara’dan ahkam kesenler, parlamentoda bu sorunu anlamadan konuşanlar, onları buraya davet ediyorum” dedi.

Kürtleri katleden bir partinin yanında yer almayın
Paylaş

Demirtaş ve BDP Hakkari milletvekilleri Adil Kurt ile Esat Canan, Hakkari’deki ziyaretlerini tamamlandı. Heyet son olarak 100 araçlık bir konvoyla Şemdinli, Esendere, Yüksekova ve Hakkari belediye başkanları, BDP yöneticileri, Federal Kürdistan’dan gelen yurttaşlar ile yaklaşık 500 kişi, önce sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova ve Gökçetaş köylerini ziyaret etti. Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Derecik (Rubarok) beldesine geçti. Ortaklar  Karakolunda askerler heyeti durdurarak konvoyu aramak istedi. Aramaya karşı çıkan milletvekilleri ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra yol açıldı ve konvoy yoluna devam etti.

‘BURAYA GELİN ONDAN SONRA KONUŞUN’

İlk olarak Yeşilova (Navberojan) köyüne gelen Demirtaş burada kendisini karşılayanlara seslendi. “Üzerimizdeki baskıları görmeyen, görmek istemeyenler buyursunlar gelsinler. Bu coğrafyada halkın yaşadığı faşizme tanıklık etsinler” diyen Demirtaş, “Bu halkın talepleri neymiş görsünler. Ondan sonra konuşsunlar. İstanbul’dan Ankara’dan ahkam kesenler parlamentoda bu sorunu anlamadan, bilmeden konuşanlar; onları buraya davet ediyorum. Bu ülkede Kürt halkının taleplerine, kendi topraklarında özgürce, eşitçe yaşamasına tahammül yoksa kimse çıkıp ‘Kürt sorunu çözülmüştür’ demesin. Tayyip Erdoğan’ın Roboskî Katliamı başta olmak üzere KCK tutuklamaları, siyasi operasyonlara karşı ciddiyetsiz, saygısız ve ahlaksız yaklaşımı, bu topraklarda mahkum edilmiştir” şeklinde konuştu.

KÜRTLERE ÇAĞRI: AKP’NİN YANINDA YER ALMAYIN

“Kürt halkının siyasi önderlerinin ortaya koyduğu çözüm önerilerini dinlemeyen, tanımayan devletler ve uluslararası güçler bu topraklarda asla ve asla kalıcı çözümü gerçekleştiremezler ama halkımızı da teslim alamazlar” diyen Demirtaş, “Mele Mustafa Barzani’den, Sayın Öcalan’a, Sayın Mesut Barzani’den Celal Talabani’ye geçmişteki ve şimdiki bütün Kürt liderlerinin ortak rüyası, Kürt halkının birlik olmasıydı. Kürdistan’ın yapay sınırları üstünde bir kez daha Kürt haklına sesleniyorum. Kürt halkı eşitçe, özgürce, barış içerisinde yaşamaktan yana iken Kürt halkına karşı katliam ve tutuklama yapan bir partinin yanında yer almayın. AKP’nin çözüm politikası yoktur. Olsa en fazla destekleyen biz oluruz. AKP’deki Kürtler artık akıllarını başına almalı, vicdanlı ve ahlaklı bir yaklaşımla kendi halkının yanında olduğunu göstermeli” şeklinde konuştu.

‘KÜRTLERİN DİRENMEKTEN BAŞKA ŞANSI YOK’

Kürt halkı için artık geri adım atma zamanı olmadığını belirten Demirtaş, “Eğer bizimle siyasi çözüm geliştirmek isteyen herhangi siyasi güç varsa, bu halkın iradesine saygı duyacaktır. Ondan sonra bu ülkeye barış getirmek daha kolay olur. Bu halk faşizan yaklaşımlara direnmek dışında başka seçenek olmadığını görmüştür” dedi.

Daha sonra Gökçetaş köyünü ziyaret eden Demirtaş, ardından Derecik’e geçti. Burada da kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Demirtaş, “Sınırda ve Derecik’teki tanklar, toplar bu coğrafyada nasıl bir savaş yürütüldüğünün açık göstergesidir. Yaşananları görmek istiyorsanız, gelin buradaki halkı görün ve dinleyin. Barışın da savaşın da gerçek yüzünü burada göreceksiniz. Kimse kimseyi aldatmasın; şu anda hükümetin elinde bir barış projesi yoktur. AKP’nin elinde barış projesi olsa en çok desteği bizden alır. Çünkü savaşın acısını en çok çeken biziz, barışı da özgürlüğü de en çok isteyen biziz” dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Silopi’de halk geceyi dışarıda geçirdi

SONRAKİ HABER

7 kişi daha tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa