22 Şubat 2017 08:15

Erdoğan'dan Nietzsche'ye teyit: Öldürmeyen darbe güçlendirir

Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde '15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirir' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında Alman Düşünür Friedrich Nietzsche'yi* teyit etti: "15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirir. "

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANIYLA SIKINTILAR YAŞADIK

"On yıldır sorun çıkmadan yürümesinin kerameti sistemde değil. Aynı siyasi ekolden gelen, aynı ideallere sahip, birbirlerini yakından tanıyan insanlar bu makamlarda olduğu için sorun çıkmadı. Ben söylüyorum, önceki Sayın Cumhurbaşkanı ile bu noktada sıkıntılar yaşadık, gürültü patırtı olmadıysa o da bizim sabrımızdan kaynaklanmıştır. Çünkü, 'Devletin tepesinde kavga gürültü olmaz' diye inandık, sabrettik ve sabırla hamdolsun işi bu noktaya kadar getirdik.

Şu gerçeği görmemiz lazım. Sadece cumhurbaşkanı-başbakan kavgaları dahi sistemi sorgulamak için yeterlidir."

ÖLDÜRMEYEN HER DARBE GÜÇLENDİRİR

"15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye, dimdik ayakta durarak göğüslediği tüm saldırılardan, krizlerden, kaoslardan, darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir."

'DÜRÜST OLUN'

"Türkiye, yasama, yürütme ve yargı güçleri arasındaki çekişmelerden, yetki karmaşalarından çok büyük zararlar görmüştür. Darbelerin, muhtıraların yol açtığı siyasi kaoslar, ekonomik krizler ülkemize fevkalade ağır bir maliyet yüklemiştir. Şu anda bakıyorum ne diyorlar biliyor musunuz? '16 Nisan'la birlikte artık Türkiye'de yasama organı yok' diyorlar. Dürüst olun. Siyaset eğer dürüst yapılırsa, millet sizi bir yerlere getirir. Eğer siyaseti dürüst yapmazsanız sittin sene yine aynı yerde oturmaya devam edersiniz."

'HAYIR'CILARI YAFTALAMAYI SÜRDÜRDÜ

"Burada iki saf var bir 'evet' safı bir de 'hayır' safı. Kandil ne diyor gelin 'hayır'da buluşalım. Bunlar ülkemizi kan gölüne çevirmenin peşinde olanlar. Bunların çağrısı 'hayır' oyuna."

'AK PARTİ, MHP, CHP HATTA HDP'DEN 'EVET' İSTİYORUM'

"Gerek AK Parti gerek MHP tabanı gerek CHP tabanı, oraya gönül vermiş olanlar ve hatta HDP'ye gönül vermiş olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; gelin bu büyük tarihi reformda bir konsolidasyona gidelim ve böylece 16 Nisan'da birliği, beraberliği, bütünlüğüyle güçlü bir Türkiye'nin, lider bir Türkiye'nin, müreffeh bir Türkiye'nin sistem noktasında temel taşlarını yerli yerine koyalım." (HABER MERKEZİ)

*Friedrich Nietzsche, Ecce Homo eserinde "Onu öldürmeyen şey daha da güçlü kılar" demişti.

ÖNCEKİ HABER

Havalimanı Katliamı şüphelisinden İstanbul haritası çıktı

SONRAKİ HABER

İLEF'te ayrımcılık karşıtı ders işlenemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa