22 Şubat 2017 06:45

İzmir’de akademisyen ve öğretmenleri belediye de ihraç etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihraç edilen öğretmen ve akademisyenlerin şehir içi ulaşım kartlarını aynı hafta iptal ettiği ortaya çıktı. 

Paylaş

7 Şubat'ta yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında İzmir'de ihraç edilen Eğitim Sen üyesi 52 öğretmen ve akademisyenin "Öğretmenler İçin İndirimli Şehir içi Ulaşım" kartları da aynı hafta iptal edildiği ortaya çıktı. 

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehiriçi ulaşımda öğretmenlere uyguladığı ortalama 75 kuruşluk indirimli kartları "Kart Kara Listede" ifadelerini kullanarak iptal etti. Bunun yanı sıra ihraç edilmeyen yalnız açığa alınan 2 öğretmenin de kartlarını "kara liste"ye aldığı öğrenildi. 

‘SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYE OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR’

Belediye'nin yapmış olduğu bu uygulama ile hükümetin uygulamalarını onaylayan bir tavır olduğunu söyleyen Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı ve KESK İzmir Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal demokrat bir belediye olduğunu iddia ediyor. Bu anlamada da sosyal demokratların OHAL ve OHAL uygulamaları çerçevesinde yapılan hak ihlallerine karşı olması gerektiğini düşünüyoruz. Ki belediye her türlü programında ve her türlü açıklamasında da buna karşı olduğunu açıklıyor. Ama sosyal demokrat bir belediye ve belediye başkanın da buna uygun adım atması gerekiyor" dedi. 

‘HÜKÜMETLE YARIŞIRCASINA’

Belediye'nin yapmış olduğu bu uygulamadan derhal vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Akkan, "Eğitim emekçilerinin ikinci bir mağduriyet yaşamaması için derhal bu uygulamadan vazgeçilmeli. 7 Şubat'ta arkadaşlarımız ihraç edildiği hafta kartların hükümetle yarışırcasına iptal etmeleri bizi gerçekten şaşırttı" diye konuştu. 

‘AÇIK AÇIK HÜKÜMETİ DESTEKLER BİR UYGULAMA’

Tüm bunların yanı sıra açığa alınan öğretmenlerin tüm özlük haklarının saklı olduğunu söyleyen Akkan, "İkinci bir ayıp ise her türlü açığa alınmalarda tüm özlük haklarım korunur. Ancak kendisine sosyal demokrat diyen belediye beni öğretmen olarak görmüyor. Bunu açık açık hükümeti destekler bir uygulama olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Portakalı soydum başucuma koydum' sözü lafta kaldı

SONRAKİ HABER

Rusya’nın her bölgesi için ayrı asgari ücret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...