22 Şubat 2017 04:29

Diyanet'in kitabında Gülen'e referans!

Diyanet Yayınları'nın 'Kur’an’ı Anlamaya Giriş' kitabının 2014 yılı baskısının kaynakça bölümünde Fethullah Gülen’in eserine de yer veriliyor.

Paylaş

2008 ve 2015 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu üyeliğine Bakanlar Kurulu kararıyla atanan Prof. Dr. İbrahim H. Karslı’nın kaleme aldığı “Kur’an’ı Anlamaya Giriş” kitabında Fethullah Gülen’e yer verildiği ortaya çıktı. Duvar'ın haberine göre Kitabın kaynakça bölümünde Gülen’in “Kur’an’ın Altın İkliminde” eserine atıf yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları tarafından basılan ve dağıtımı yapılan kitabın satışı halen devam ediyor.

Karslı’nın önsöz bölümünde ‘bilgilendirici olmanın yanında özendirici bir dil kullanıldı’ diyerek tanıttığı kitabın ikinci baskısı 2014 yılında yapıldı. Fethullah Gülen’in 2010 yılında kaleme aldığı ‘Kur’an’ın Altın İkliminde’ kitabına yapılan atıf, kitabın ikinci baskısında da yer aldı.

2013 yılındaki 17-25 Aralık operasyonlarının ardından AKP hükümeti, ‘FETÖ/PDY’ adı verilen Gülen cemaatine yönelik çok sayıda operasyon başlatmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Gülen’in tüm eserleri yasaklanmıştı. Halen piyasada satılan Kur’an’ı Anlamaya Giriş kitabında Fethullah Gülen’e yapılan atıf yerini koruyor.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Karslı son olarak 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Üyeliği’ne atanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Garanti’nin % 9.95’lik payı daha İspanyalı bankaya satıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da IŞİD operasyonları: 35 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...