21 Şubat 2017 23:07

İzmir'de HDP İl Eş Başkanı Güleryüz ve 2 kişi gözaltında

HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz'ün de aralarında olduğu 3 kişi, Koruköy eyleminde örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Paylaş

İzmir'de Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik operasyonlar devam ediyor. Gece terörle mücadele polisleri tarafından evlere baskın yapılarak HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, HDP İl Yöneticisi Reyhan Kumru ve Devrimci Parti Konak İlçe Başkanı Hazal Yanar gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı doğrultusunda HDP il yöneticileri ve parti üyelerinin dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de (Xerabê Bava) yaşananları protesto etmek için yaptığı basın açıklamasıyla ilgili operasyon başlattı.

Başlatılan operasyon doğrultusunda Nusaybin'deki güvenlik güçlerinin eleştirilmesi suç unsuru olarak sayılırken, yapılan açıklamanın izinsiz olması ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin alınması için TEM şubeye götürüldü. (İzmir/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atina'da 10 bin kişilik 'kemer sıkma' eylemi

SONRAKİ HABER

FARC, 1 Mart'ta silah bırakmaya başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...