21 Şubat 2017 15:47

Birleşik Metal-İş işten atmalara tepki gösterdi

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi, Senkromeç’de devam eden işten atmalarla ilgili Konak'ta basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi, Senkromeç’de devam eden işten atmalarla ilgili Konak'ta basın açıklaması yaptı. Eylemde, devlet yetkililerine Senkromeç işçilerinin yaşadığı sorunları görme çağrısında bulundular. 

Konak Eski Sümerbank önündeki eyleme Senkromeç işçilerinin yanı sıra sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinden işçi temsilcileri, Gene İş Sendikasının şube yöneticileri de katıldı.

'Ne Tazminatımızdan Ne De Sendikamızdan Asla Vazgeçmeyeceğiz' pankartının açıldığı eylemde işçiler 'Senkromeç İşçisi Köle Değildir', 'Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz' ve 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganlarını attılar. 

Eylemde konuşan BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Senkromeç işçilerinin sendikasızlaştırma operasyonu ile karşı karşıya kaldığını belirterek 'Zaman içinde sendikamız ve üyelerimiz fabrikanın içinde bulunduğu krizden kurtulması için elinden gelen fedakarlığı yaparak uzun süre işyerinden ücret almadan işyerinin kendisinin toparlamasını beklemiştir. Aylardır, işyerinin yaşadığı krizden kurtulması ve alacaklarını alabilmek için sabırla bekleyen, işçilere işyeri yönetiminin reva gördüğü, sendikasızlaştırma saldırısı oldu" dedi.

Senkromeç işçilerinin sendikalarına da hakların da sonuna kadar sahip çıkacağını da dile getiren Serdaroğlu şunları söyledi "Çünkü, Senkromeç örgütlenmesi, 2013 yılında, işyerinin sağlıksız koşullarında gözünü, parmağını kaybeden işçilerin insan onuruna yakışır bir iş ve ücret talebinin ürünüdür. İzmir Senkromeç işçisi haklı davasından vazgeçmeyecektir. Metal işçilerinin örgütü Birleşik Metal İş Sendikası, Senkromeç işçilerinin bu haklı mücadelesini sonuna kadar götürecek, hem fiili hem de hukuki mücadeleye sonuna kadar devam edecektir" (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: El Bab sonrası hedef Rakka

SONRAKİ HABER

Soma'da maden işçilerine karşı açılan davada işçilere beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa