15 Haziran 2012 07:16

EMEP: Yeni 15-16 Haziranlara

Emek Partisi Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamayla, bugün işçi sınıfı için 15-16 Haziran direnişini yaratan koşulların daha kötüsünün gündemde olduğunu belirterek birleşik emek mücadelesine ve kitlesel direnişlere olan ihtiyacın arttığını belirtti. Emek Partisi Eski Genel Başkanı ve Halkların Demokratik Kongresi

EMEP: Yeni 15-16 Haziranlara
Paylaş

Emek Partisi'nin 15-16 Haziran işçi direnişiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15-16 Haziran direnişini yaratan koşullardan çok daha fazlası bugün işçiler ve kamu emekçileri mücadelesi açısından söz konusudur. 12 Eylül Anayasası’nın uygulamada olduğu, darbe koşullarından daha beter yasak ve uygulamaların sergilendiği, kamu mallarının ve işletmelerinin peşkeş çekildiği, kiralık işçi bürolarının devreye sokulduğu, iş güvencesinin hedefe konulduğu, sendikal örgütlenmenin fiilen engellendiği, kıdem tazminatlarının kaldırılmasının gündemde olduğu, iş cinayetlerinde her gün birkaç işçinin hayatını kaybettiği,yaralandığı ve sakat kaldığı, sendikasız, sigortasız ve düşük ücretle çalışmanın dayatıldığı, Kürt halkına karşı baskı ve şiddetin devam ettiği, Kürt işçi sınıfına Bölgesel Asgari Ücretin dayatıldığı bir dönemde birleşik emek mücadelesine ve kitlesel direnişe olan ihtiyaç artmıştır. Günümüzün saldırılarını püskürtecek ve sınıfın gücünü ve etkisini gösterecek yeni 15-16 Haziran Direnişleri gerektiğinden söz edilmesi de bunu gösteriyor.”

TÜZEL: KOŞULLAR DAHA ZORLU

Emek Partisi Eski Genel Başkanı ve Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, 15-16 Haziran işçi direnişinin 42. yıldönümünde Mecliste bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına önceki gün Mecliste meydana gelen iş kazasında ölen işçinin ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Tüzel, “Bugün yasalarda var olan sendikal haklar kağıt üzerinde bırakılmakta ve fiilen engellenmektedir. Bununla yetinmeyen AKP iktidarı, kamu emekçilerine grevsiz sendika, TYH emekçilerine grev yasağı getiren yasa çıkarmaktadır” dedi.

42 yıl önceki saldırıların devam ettiğini ifade eden Tüzel, “Grev yasaklarının kaldırılması, sınırsız örgütlenme ve toplu pazarlık hakkı sağlanması, esnek, güvencesiz, sigortasız ve sendikasız çalıştırmanın yasaklanması, çalışma sürelerinin günlük 7 haftalık 35 saate indirilmesi, işten atmanın suç sayılması ve buna karşı TCK’da caydırıcı önlemler alınarak hapis cezası getirilmesi, iş cinayetlerine göz yumanlara hapis cezası verilmesi, sanayi kentlerine ve organize sanayi bölgelerine meslek hastalığı hastaneleri açılması, tüm çalışanların iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası kapsamına alınması” yönünde yasal düzenlemelerin yapılması için Meclisi göreve çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇÜ'de yolsuzluk operasyonu: 15 gözaltı

SONRAKİ HABER

Kadınlar kürtaj hakkı için sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa