21 Şubat 2017 14:59

Erdoğan'a suikast davasında sanıklar suçlamaları reddetti

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük suikast iddiasıyla açılan davanın duruşmasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenlediği belirtilen 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada ifade veren sanıklardan, dönemin Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı MAK timleri birlik komutanı Binbaşı Taner Berber, suikast girişimin planlayıcısı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile darbe teşebbüsü günü ilk kez buluştuğunu söyleyerek, ""Polis ifademde daha önce Ankara'da buluştuğumuzu anlattım. Ancak beni ailemle tehdit ettiler. Ben de bunun üzerine ifademde böyle bir kurgu yaptım" dedi. Sönmezateş'in kendisine terör operasyonu olabileceğini bu yüzden ekip kurmasını istediğini belirten Berber, bunun üzerine 12 kişilik bir ekip oluşturduğunu anlattı. Özel kuvvetlere bağlı ekibin saat 22.30 gibi Çiğli'ye geldiğini söyleyen Taner Berber, Binbaşı Şükrü Seymen'le muhatap olduğunu, hiç silahlarının olmadığını söylemesi üzerine de, kendi silahlarından verdiklerini anlattı. Bu sırada araya giren Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ, bu tür operasyonları neden üstlerine haber vermediğini ve kendisinden sorumlu olmayan bir kişiden emir aldığını sordu. Taner Berber bunun üzerine, "Kendisi Genelkurmay'da görevliydi. Bu nedenle de üstüme bunu bildirmedim" yanıtını verdi.

Gençliğinden beri Ülkü Ocakları'na bağlı olduğunu anlatan Zekeriya Kuzu, "30 yıldır insan kurtarmak için eğitim aldım. Kişisel çıkarları için hareket eden bazı kişiler örgüt elemanı gibi ismimi çıkardı" dedi.  Gazetemiz baskıya girdiği sırada dava devam ediyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Termik santral için verilen ÇED kararına iptal

SONRAKİ HABER

Yargıçlar Sendikası Sekreteri'ne 'referandum' incelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...